Šport a olympizmus
2 min. čítania

Adam Lupták vďaka účasti v projekte Ukáž sa! pocestuje do olympijského Paríža

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Adam Lupták so symbolickou letenkou do Paríža v spoločnosti riaditeľky Nadácie SOŠV Zuzany Vodáčkovej a otca Patrika.
Foto
SOŠV/SAMUEL GALICA

Mladý talentovaný športovec Adam Lupták pocestuje vďaka Nadácii Slovenského olympijského a športového výboru na olympijské hry v Paríži, na ktorých podporí aj ambasádorku aktuálneho ročníka projektu Ukáž sa! Zuzanu Paňkovú. Príbeh Adama Luptáka oslovil správnu radu Nadácie Slovenského olympijského a športového výboru. 

Do projektu Ukáž sa! sa tento rok prihlásilo vyše 150 mladých športovcov a športových kolektívov. Pre jedného z prihlásených so silným životným príbehom a motiváciou vycestovať do Paríža bola pripravená špeciálna cena od správnej rady Nadácie SOŠV a SOŠV – cesta do olympijského Paríža, kde bude fandiť slovenským športovcom. Správna rada Nadácie SOŠV zároveň na svojom rokovaní vybrala finalistov 9. ročníka projektu, ktorí sa budú prostredníctvom verejného hlasovania už v najbližších dňoch uchádzať o finančné prémie. Pri výbere finalistov Ukáž sa! sa prihliadalo najmä na sociálny aspekt žiadateľov a ich športové sny, ktoré uchádzači vyrozprávali prostredníctvom videa v prihlasovacom formulári. Menoslov finalistov bude verejne známy 24. júna.

Adam Lupták sa v súčasnosti venuje brazílskemu bojovému umeniu jiu-jitsu a MMA. Za tréningami pravidelne dochádza z Ružomberka do Banskej Bystrice. Práve počas jedného z tréningov v meste pod Urpínom ho prekvapila riaditeľka Nadácie SOŠV Zuzana Vodáčková a odovzdala mu symbolickú letenku do Paríža a časť oficiálneho oblečenia Slovenského olympijského tímu.

„Chce sa mi plakať. Prežívam neskutočné emócie. Bol som veľmi prekvapený. Z ceny sa teším. Nemám viac slov. Chcem sa poďakovať Slovenskému olympijskému a športovému výboru za túto možnosť,“ povedal nadšený Adam Lupták a potom pokračoval už vo vážnejšom tóne. „Do projektu Ukáž sa! som sa prihlásil z dôvodu, že sa chcem sa predstaviť na majstrovstvách sveta a na účasť potrebujem aj financie. Chcel som od toho odbremeniť svojich rodičov a vyjadriť im tak vďaku za všetko, čo pre mňa robia.“

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner