Športové aktuality
2 min. čítania

Alex Barto bude ako prvý zo Slovákov dnes bojovať o medailu!

Ján Šiller
Alex Bartko v modrom kimone, foto SOV/Andrej Galica

Buenos Aires 8. októbra (SOV) - Vystúpenia Slovákov v Buenos Aires dnes odštartoval športový lezec Peter Kuric.
Aktualizované o 21:30.

Vo svojej najslabšej disciplíne - speed - obsadil Kuric v kvalifikácii spomedzi 21 lezcov 16. miesto, v boulderingu bol osemnásty, v leade sa mu darilo najviac, na výsledok umiestnenia v kvalifikácii ešte čaká.

Plavkyňa Tamara Potocká dnes absolvovala 100m voľným spôsobom. V konkurencii 45 dievčat skončila s časom 58,69 na 33. mieste. Za najrýchlejšou Češkou Seemanovou zaostala o 3,54s. Tá je však, podobne ako veľa iných Potockej súperiek, o 2 roky staršia.

Stolná tenistka Tatiana Kukuľková v prvom dnešnom zápase podľahla silnej Kórejčanke Haeeun Choi 0:4 na sety. Dnes ešte nastúpi o 22:30 proti Američanke čínskeho pôvodu Amy Wangovej, ktorá zdolala Kukuľkovej premožiteľku Surjanovú 4:0.

Výborne si počína džudista Alex Barto, ktorý v kategórii do 81kg najprv zdolal majstra Európy, Holanďana Marka van Dijka a následne aj Harrisona Ayarzu z Panamy. Posledný súboj pred finálovými bránami s Rumunom Adrianom Sulcaom však prehral. O 20. hodine slovenského času zabojuje o bronzový kov proti Kanaďanovi Youngovi. Československé finále sa tesne nekoná. Čech Martin Bezdek sa prebojoval do finále, v ktorom si prial konfrontáciu s Bartom.

Barto napokon zápas o tretie miesto tesne prehral a skončil na peknom 5. mieste. Je to zatiaľ najlepšie umiestnenie spomedzi Slovákov v Buenos Aires. V súboji o zlato prehral Čech Bezdek s Rumunom Sulcaom.

Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque