Športové aktuality
3 min. čítania

Cena Klubu fair play SOV na turnaji SP juniorov v šerme v Bratislave Španielovi Guillermovi Sanchezovi Rodriguezovi

Katarína Ráczová
alt

BRATISLAVA (rác) - V dňoch 17. a 18. novembra 2012 sa v športovej hale Elán uskutočnil turnaj Svetového pohára juniorov a junioriek v šerme fleuretom a kordom, ktorý nesie názov Memoriál Ferdinanda de Martinengo. Na turnaji, ktorý z poverenia Slovenského šermiarskeho zväzu organizoval Klub šermu Slávia STU Bratislava pod záštitou Ministerstva školstva SR a Slovenského olympijského výboru sa zúčastnil rekordný počet 750 mladých šermiarov z 37 krajín sveta.

Klub fair play Slovenského olympijského výboru (KFP SOV) v spolupráci so Slovenským šermiarskym zväzom (SŠZ) na tomto významnom podujatí vyhlásil cenu Cenu fair play za príkladné vystupovanie, prijímanie rozhodcovských verdiktov, ako aj za správanie sa počas zápasov a prístup športovcov voči súperom. Napriek tomu, že sa bojovalo o dôležité body do svetového juniorského rebríčka, šermiari nezabudli ani na zmysel pre fair play a viacerí vystupovali naozaj príkladne.

Na záver podujatia  jury,  zložená z medzinárodných rozhodkýň Kristíny Letenayovej, Karolíny Aujeskej a z členky exekutívy Európskeho hnutia fair play a Klubu fair play SOV Kataríny Ráczovej zhodnotila podané námety. Jury sa rozhodla udeliť Cenu Klubu fair play SOV španielskemu šermiarovi Guillermovi Sanchezovi Rodriguezovi, ktorý vo vyraďovacom súboji nezištne požičal svojmu talianskemu súperovi kord. Talianskemu pretekárovi, ktorý nemal náhradnú zbraň, hrozila diskvalifikácia. Guillermo Sanchez Rodriguez spomínaný zápas prehral. Na fotografii Martina Blanára pred banerom Klubu fair play SOV zľava Katarína Ráczová, ocenený Guillermo Sanchez Rodriguez a predseda Európskej šermiarskej konfederácie František Janda.

Projekt
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque