Šport a olympizmus
Paríž
2 min. čítania

Delegácia SOŠV je na návšteve Paríža, dejiska OH 2024, posilní ju Lopušanová

Profile picture for user soucek
Ľubomír
Souček
Momentka z návštevy delegácie SOŠV v sídle organizačného výboru OH 2024 - zľava Jozef Liba, Petra Gantnerová, Sophie Hertfelderová a Anton Siekel.
Foto
SOŠV

Od stredy do soboty je v dejisku budúcoročných Hier XXXIII. olympiády v Paríži trojčlenná delegácia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) – prezident Anton Siekel, generálny sekretár Jozef Liba a riaditeľka medzinárodného oddelenia Petra Gantnerová. V piatok a v sobotu sa v Paríži zúčastní na seminári Európskych olympijských výborov (EOV).

V stredu absolvovali predstavitelia SOŠV návštevu na slovenskej ambasáde v Paríži. So zástupkyňou veľvyslanca SR vo Francúzsku Lenkou Turaz a s riaditeľkou Slovenského inštitútu v Paríži Janou Kňažkovou diskutovali o možnej spolupráci v súvislosti s olympijskými hrami, ktoré sa začnú 26. júla 2024.

Pohľad do vnútra budovy organizačného výboru OH 2024 v Paríži.
Pohľad do vnútra budovy organizačného výboru OH 2024 v Paríži.
Foto
SOŠV

Vo štvrtok navštívili predstavitelia SOŠV sídlo organizačného výboru OH (OVOH) 2024 v Paríži, v ktorom ich sprevádzala projektová šéfka pre oblasť vzťahov a služieb pre národné olympijské a paralympijské výbory OVOH 2024 Sophie Hertfelderová. V pracovnej diskusii sa venovali predovšetkým témam vstupeniek, ubytovania a programu pre slovenských štátnych predstaviteľov, ktorí navštívia OH.

Zástupcovia SOŠV využili návštevu dejiska budúročných OH aj na obhliadku niektorých priestorov, ktoré by mohli prichádzať do úvahy na prípadné zriadenie Slovenského domu počas OH v Paríži.

Vo štvrtok podvečer sa k slovenskej delegácii na seminári EOV pridá naša veľmi talentovaná hokejistka Nela Lopušanová. Na seminári sa totiž bude hlasovať o najlepšom mladom zimnom športovcovi Európy za uplynulú sezónu. Lopušanová je v päťčlennej nominácii na Cenu Piotra Nurowského, ktorú udeľujú EOV. Slovensko malo zastúpenie v tejto ankete aj vlani, hokejista Juraj Slafkovský v nej obsadil druhé miesto.

Podujatia a športovci
p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva