Športové aktuality
2 min. čítania

Katarína Ráczová bola opätovne zvolená za členku výkonného výboru Európskeho hnutia fair play, novým predsedom sa stal Rakúšan Christian Hinterberger

alt

 

 

Verona 30. október - Talianska Verona hostila v dňoch 24 – 27. októbra 18. európsky kongres fair play. Slovensko na ňom zastupovali predsedníčka Klubu fair play Slovenského olympijského výboru (KFP SOV) Janka Stašová a národná ambasádorka Rady Európy pre šport, toleranciu a fair play Katarína Ráczová (na fotografii Ľubomíra Součka). Téma kongresu, na ktorom sa zúčastnilo 120 delegátov z 25 krajín Európy, ale aj z Japonska, bola “Profesionálny šport a fair play”. S koreferátom na tému “Nie víťazstvo je dôležité, ale vôľa po víťazstve” vystúpila počas kongresu aj Katarína Ráczová. Predstavila v ňom svoje osobné skúsenosti z oblasti vrcholového športu a predovšetkým zo šermiarskeho hnutia. Taktiež priblížila účastníkom projekty podporované Slovenským olympijským výborom a jeho Klubom fair play.

Na Európsky kongres fair play nadviazalo valné zhromaždenie Európskeho hnutia fair play (EFPM), ktoré v bolo zároveň aj volebné. Na uvoľnený post predsedu EFPM po Carlosovi Goncalvesovi z Portugalska nastúpil na ďalšie štyri roky Rakúšan Christian Hinterberger. Aj v novozvolenom výkonnom výbore bude trojnásobná olympionička a vicemajsterka sveta v šerme Katarína Ráczová, ktorá zastupuje KFP SOV v exekutíve EFPM už štvrté volebné obdobie. Okrem nej sú v exekutíve olympijská medailistka v behu na lyžiach a predsedníčka Českého klubu fair play Květa Pecková, chorvátska strelkyňa a účastníčka OH Biserka Vrbeková či slovinský dvojnásobný olympijský víťaz a viacnásobný majster sveta i Európy v športovej gymnastike Miroslav Cerar. Ďalšími členmi VV EFPM sa stali generálny sekretár Cyperského olympijského výboru Lottas Charalambos, Turek Erdogan Aripinar a predseda talianskeho klubu fair play Ruggero Alcanterini.

 

Projekt
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque