Športové aktuality
2 min. čítania

Krasokorčuliar Hagara tretí vo finále juniorskej Grand Prix

Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara.
Foto
Slovenský krasokorčuliarsky zväz

Krasokorčuliar Adam Hagara obsadil tretie miesto vo finále juniorskej Grand Prix v Pekingu. V sobotňajších voľných jazdách si udržal priečku z krátkeho programu a dokopy nazbieral 213,26 bodov.

Adam Hagara jazdil v Pekingu v sobotu voľnú jazdu na skladbu „Dream On“ od Aerosmith. Skočil kombináciu trojitého axla s dvojitým toeloopom i trojitého flipa s trojitým toeloopom. Chybičky sa dopustil pri trojitom axeli.

Hagara bol prvý Slovák v histórii, ktorý sa predstavil vo finále seriálu Grand Prix ISU. „Môj sen bol získať vo finále medailu. Mám ju, som veľmi šťastný. Je to veľké ocenenie pre moju krajinu,“ povedal Adam Hagara pre ISU.

Sedemnásťročný krasokorčuliar dostal za svoj výkon v krátkom programe 71,43 b a na vedúceho Kórejčana Hyungyeoma Kima strácal 5,58 bodu. V sobotnej voľnej jazde obsadil taktiež tretie miesto s výsledkom 141,83 b, čo mu stačilo aj celkovo na bronzovú pozíciu. Víťazom sa stal Japonec Rio Nakata, ktorý bol po krátkom programe štvrtý.

Je to najväčší úspech nášho športu od vzniku samostatného Slovenska. Už len dostať sa do finále Grand Prix, kde štartuje šestica najlepších juniorov alebo dospelých, a navyše na svojom prvom získať bronzovú medailu, je niečo neslýchané. Takto sme si to my ani Adam na začiatku sezóny neplánovali, ale podarilo sa. Adam zajazdil voľnú jazdu s dvoma malými drobnými chybičkami a hoci ho predbehol Japonec, ktorý bol po krátkom programe štvrtý, udržal si tretiu priečku,“ povedal pre TASR prezident Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu Jozef Beständig.

Ten prezradil aj to, že organizátori zavolali Hagaru na nedeľňajšiu exhibíciu, kam z juniorov idú zvyčajne iba víťazi: „Je to ďalšia skvelá správa, zanechal veľmi dobrý dojem a má to veľmi dobre rozbehnuté. Čo viac si prijať pre náš šport, Ako predseda zväzu môžem povedať, že máme obrovskú, obrovskú radosť.“

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV