Športové aktuality
2 min. čítania

Kuzminová k trom zlatým olympijským medailám pridala už aj titul majsterky sveta!

(TASR, sou)

Östersund 8. marca (TASR) - Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová vybojovala na majstrovstvách sveta vo švédskom Östersunde zlatú medailu v pretekoch na 7,5 km a skompletizovala si v kariére zbierku vzácnych kovov na MS. Druhú v poradí Nórku Ingrid Landmark Tandrevoldovú zdolala o 9,7 a tretiu Nemku Lauru Dahlmeierovú o 12,6 s.

Kuzminová v doterajšej kariére skončila na MS 2009 v Pjongčangu v pretekoch s hromadným štartom strieborná, na MS 2011 v Chanty-Mansijsku na 7,5 km bronzová a teraz sa vyšvihla na zlatý piedestál. K trom zlatým olympijským medailám pridala prvý titul majsterky sveta. Z vrcholných podujatí (ZOH a MS) má teda spolu už 9 medailí - 4 zlaté, 4 strieborné a 1 bronzové. V histórii MS získala štvrtú medailu pre slovenský biatlon. Tá prvá sa zrodila zásluhou v stíhacích pretekov na MS 1999 v Kontiolahti, kde Martina Schwarzbacherová-Jašicová získala striebro.

"Cítim sa fantasticky. Neočakávala som, že zvíťazím aj s jednou chybou. Myslela som si, že bude treba dve nuly. Ďakujem fanúšikom, aj vďaka nim som pokračovala aj po zimnej olympiáde a mohla som si splniť sen," vyznala sa v cieli pre RTVS šampiónka Kuzminová, ktorá pred štartom bojovala s chorobou. Jej organizmus oslabila viróza a ťažko sa odhadovalo, do akej miery ju podlomené zdravie podrží. Tradične však podala vynikajúci bežecký výkon a na strelnici minula iba jeden terč. Ďalšie dve medailistky mali čistú streľbu, ale na Kuzminovú, ktorá musela absolvovať trestný okruh, nestačili. Z ďalších troch slovenských reprezentantiek skončila Ivona Fialková na 33., Paulína Fialková na 48. a Terézia Poliaková na 86. mieste.

Výsledky MS – ženy, 7,5 km: 1. Anastasia KUZMINOVÁ (SR) 22:17,5 (1 tr. or.), 2. Tandrevoldová ((Nór.) +9,7 (0), 3. Dahlmeierová (Nem.) 12,6 (0), 4. Öbergová 13,2 (1), 5. Brorssonová (obe Švéd.) 21,7 (1), 6. Herrmannová (Nem.) 23,9 (2), ... 33. Ivona FIALKOVÁ 1:36,2 (2), 48. Paulína FIALKOVÁ 2:10,1 (4), 86. Terézia POLIAKOVÁ (všetky SR) 4:42,6 (4).

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque