Športové aktuality
3 min. čítania

Materiálna pomoc Klubu fair play SOV pre Dom svitania v obci Jakubov

Dana Hellebrandtová

   Klub fair play SOV prostredníctvom svojej členky, národnej ambasádorky pre šport, toleranciu a fair play Kataríny Ráczovej nadviazal kontakt s Domom svitania v obci Jakubov. Je to neštátne zariadenie poskytujúce svojim klientom sociálne služby v rehabilitačnom stredisku a zamestnanie v chránenej dielni. Ich cieľovou skupinou sú mladí ľudia s mentálnym a kombinovaným postihnutím, starší ako 18 rokov, ktorým poskytujú sociálnu rehabilitáciu a pripravujú ich na relatívne samostatný život.

   Zariadenie má tri chránené dielne – zamerané na montáž a balenie, krajčírstvo a kníhviazačstvo. Vyrábajú v nich napríklad originálne darčekové a úžitkové krabice rôznych veľkostí a tvarov, rámčeky na fotografie, ručne robené pohľadnice s obálkami, šijú  obrusy, podušky, prestieranie a iné. Ako každé neštátne zariadenie potrebuje aj Dom Svitania v obci Jakubov na svoju činnosť aj dobrovoľné dary, ktoré by pomohli aspoň čiastočne doplniť materiál vhodný k výrobe rôznych suvenírov a drobných veci do domácnosti.

   Katarína Ráczová oslovila nielen členov Klubu fair play SOV, ale aj širší okruh ľudí o darovanie látok, korálok a iného materiálu potrebného v krajčírskej dielni.

Dňa 21. júna 2011 odniesla delegácia KFP SOV nazbierané veci a jeden kufríkový šijací stroj, ktorý darovala členka Klubu fair play SOV Dana Hellebrandtová, do Domu svitania v Jakubove. Vedenie sa prineseným veciam potešilo a hneď aj ukázalo výrobky, na ktoré môžu naše veci využiť. Stretnutie bolo veľmi zaujímavé a srdečné.

   Klub fair play SOV ďakuje každému, kto prispel do zbierky, aby sa aspoň takouto formou podporil prácu Domu Svitania, n. o.

Projekt
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque