Šport a olympizmus
2 min. čítania

NTS sa poďakovala Nadácii SOŠV a SOŠV

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Národná transfúzna služba SR (NTS) sa poďakovala Nadácii SOŠV a Slovenskému olympijskému a športovému výboru za doterajšiu dlhodobú spoluprácu. Riaditeľ NTS Ivan Oleár odovzdal poďakovacie plakety a obálku s príležitostnou poštovou známkou prezidentovi SOŠV Antonovi Siekelovi a riaditeľke Nadácie SOŠV Zuzane Vodáčkovej.

Riaditeľ NTS Ivan Oleár (vpravo) ďakuje za spoluprácu Antonovi Siekelovi.
Riaditeľ NTS Ivan Oleár (vpravo) ďakuje za spoluprácu Antonovi Siekelovi.
Foto
NTS/MICHAL BIGANIČ

Nezištné darovanie krvi či krvnej plazmy je jedno z najušľachtilejších gest, ktoré môže človek urobiť. Stačí len zopár minút, aby ktokoľvek týmto spôsobom pomohol iným. Krv je mimoriadne dôležitá pri starostlivosti o dlhodobo chorých pacientov, pri operáciách a predovšetkým pri záchrane životov po vážnych úrazoch.

Nadácia SOŠV a SOŠV dlhodobo podporujú darovanie krvi aj prostredníctvom projektu Olympijská kvapka krvi. V posledných mesiacoch sa zapojili aj do kampane podporujúcej darovanie krvnej plazmy pod názvom Mám zlato v krvi, ktorej tvárami boli olympijskí víťazi Zuzana Rehák Štefečeková a Matej Tóth.

„Pôvodne sme v tomto roku plánovali urobiť 12-tisíc odberov krvnej plazmy. Aj vďaka kampani však urobíme až 18-tisíc odberov. Dnes už prispievame do európskeho Plasma poolu, čo sa doteraz nedialo,“ povedal počas stretnutia Ivan Oleár.
„Spojenie našich dvoch svetov je výborné a bolo by hriechom ho nevyužiť. Pre športovcov sú prirodzené empatia a pomoc. Naša spolupráca sa z roka na rok prehlbuje. Tešíme sa, že aj zapojenie športovcov prinieslo reálne čísla. Aj v budúcnosti chceme byť dobrým partnerom pre NTS,“ zareagoval Anton Siekel.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner