Športové aktuality
2 min. čítania

Ocenenia pre najlepšie školy v rámci Olympijského dňa 2018

Vladimír Miller

BRATISLAVA (vm) – Tradičný Olympijský deň oslavoval Slovenský olympijský výbor (SOV) tohto roku po novom. V rámci tohto veľkého projektu zastrešil aj rôzne ďalšie, predtým samostatné projekty pre širokú verejnosť. Olympijský deň 2018 sa realizoval s mottom „Hýb sa – Uč sa – Objavuj“ a mal za cieľ predovšetkým zapojenie predškolskej a školskej mládeže do rôznych pohybových, vzdelávacích a poznávacích aktivít v duchu olympijskej filozofie a ideálov.

SOV veľmi teší, že do 600 rôznorodých aktivít na celom území Slovenskej republiky sa zapojilo spolu 118 746 účastníkov. V porovnaní s predchádzajúcimi obdobiami to predstavuje nárast účasti o viac než 50 percent. Realizáciu projektu koordinovali krajské štáby Olympijského dňa. Ich prostredníctvom SOV v jednotlivých krajoch ocenil najlepšie materské, základné a stredné školy 100-eurovou poukážkou na nákup športového materiálu.

V rámci záverečného hodnotenia SOV v priebehu októbra na svojej facebookovej stránke každý týždeň realizoval verejné hlasovanie o najlepších organizátorov Olympijského dňa z radov škôl. Na hlasovanie verejnosti boli v každej kategórii vybrané dve školy. Na základe výsledkov hlasovania víťaz v každej z troch kategórií získa okrem Pohára SOV aj poukážky v hodnote 1000 Eur na nákup športového materiálu a vybavenia.

V súvislosti s hlasovaním v kategórii základných škôl došlo k viacerým technickým nedostatkom, ktoré počas hlasovania nebolo možné odstrániť. Na základe analýzy priebehu hlasovania sa SOV rozhodol vyhlásiť za víťazov kategórie základných škôl obe súťažiace školy a udeliť obom rovnaké ocenenie  - poukážky v hodnote 1000 Eur.

Víťazmi v jednotlivých kategóriách sa stali - materské školy: MŠ na ul. Pionierov 82/6 v Kanianke, základné školy: ZŠ a MŠ Bananská 46 v Banke, ZŠ s MŠ Valaská Belá 242, stredné školy: SOŠ nám. Sv. Martina 5 v Holíči.

Všetkým víťazom v jednotlivých kategórách SOV blahoželá a verí, že aj naďalej sa budú aktívne zapájať do olympijských aktivít.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque