Športové aktuality
3 min. čítania

Plaketa EFPM na ME v šerme do 23 rokov v Bratislave Estónke Lehisovej a Slovenke Baránikovej

Katarína Ráczová
alt

BRATISLAVA (rác) - V dňoch 25. - 29. mája 2012 sa takmer 200 mladých šermiarov z 29 európskych krajín  stretlo v Bratislave, aby si zmerali sily na majstrovstvách Európy v kategórii do 23 rokov. Európske hnutie fair play (EFPM)  v spolupráci s Klubom fair play Slovenského olympijského výboru (KFP SOV) a so Slovenským šermiarskym zväzom (SŠZ) na tomto významnom podujatí vyhlásilo Cenu Európskeho hnutia fair play.

Napriek tomu, že sa bojovalo o titul majstra Európy v tejto vekovej kategórii, šermiari nezabudli ani na zmysel pre fair play a  počas majstrovstiev došlo k niekoľkým príkladným činom v duchu čestnosti. Na záverečnom ceremoniáli slovenská členka exekutívy Európskeho hnutia fair play Katarína Ráczová odovzdala plaketu EFPM estónskej pretekárke Katrine Lehisovej, ktorá vo vyrovnanom zápase o postup do finále proti Catharine Kockovej z Fínska opravila verdikt rozhodcu vo svoj neprospech.

Druhá plaketa EFPM bola udelená Slovenke Dagmar Baránikovej, ktorá nezištne ponúkla pomoc svojej súperke Švédke Sanne Garsovej. Tej nedošla batožina a nemala v čom nastúpiť na preteky a pochopiteľne nemala ani zbrane. Dagmar nezištne ponúkla pomoc svojej súperke, ktorá v požičanom oblečení a s Dagmarovými kordmi získala bronzovú medailu. Dagmar Barániková svoj čin komentovala slovami: “Určite by to urobila aj ona, keby som ja bola v takej situácii – aspoň dúfam.” Na fotografii slovenská členka výkonného výboru EFPM a národná ambasadorka Rady Európy pre šport, toleranciu a fair play, bývalá vynikajúca šermiarka Katarína Ráczová, pri odovzdávaní plakety EFPM Dagmar Baránikovej.

Projekt
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque