Športové aktuality
4 min. čítania

SOV vyhlasuje výtvarnú súťaž na tému Pamätník olympionikov na Národnom cintoríne v Martine

alt

BRATISLAVA  (SOV) - Slovenský olympijský výbor vyhlasuje výtvarnú súťaž na tému „Pamätník olympionikov“. Pamätník bude určený zlatým, strieborným a bronzovým medailistom z letných a zimných olympijských hier a víťazom letných a zimných paralympijských hier zo Slovenska. Jeho základný kameň položia na Národnom cintoríne v Martine 4. júla. Uzávierka prvého kola súťaže je 28. júna 2012, dovtedy je potrebné na SOV zaslať výtvarné – ideové námety. Stavba pamätníka sa bude realizovať od októbra 2012 do júna 2013.

Pamätník by mal vyjadriť vďaku občanov Slovenska výnimočným športovcom (žijúcim i nežijúcim) za reprezentáciu krajiny. Ďalej by mal vyjadriť olympijské heslo Citius, Altius, Fortius – Rýchlejšie, vyššie, silnejšie a ďalšie olympijské symboly a hodnoty (výnimočnosť, priateľstvo, rešpekt). Podoba pamätníka by mala umožniť inštaláciu tzv. „večného olympijského ohňa“ aj umiestenie tabuliek s vizitkami športovcov.

Aktuálne upozornenie, vložené do pôvodného textu 20. júla: Pracovná skupina zasadala 17. júla a na základe prvého posúdenia dodaných prác prijala nasledovné závery: Vzhľadom na rekonštrukciu priestorov Národného cintorína v Martine je potrebné, aby všetci členovia poroty osobne navštívili priestory cintorína a posúdili miesto na základe zámeru realizácie. Termín ďalšieho stretnutia odbornej poroty sa posúva z dôvodu blížiacich sa Hier XXX. olympiády v Londýne a dovolenkového obdobia až na september. Na základe posúdenia miesta a jednotlivých návrhov budú potenciálni víťazi a realizátori pozvaní na osobný pohovor v septembri.

Všeobecné podmienky výtvarnej súťaže:

Originalita diela. Predložené práce nesmú byť doteraz publikované.

Každý kandidát sa môže zúčastniť len s jedným súťažným príspevkom.

Zaslané práce budú predložené na posúdenie odbornej porote, zostavenej Slovenským olympijským výborom v spolupráci s kultúrnou komisiou Slovenskej olympijskej akadémie.

Členovia poroty, ich rodinní príslušníci a spolupracovníci sa nemôžu zúčastniť na súťaži.

Cieľová skupina:

Profesionálni ako aj amatérski výtvarníci, študenti vysokých škôl. Osobitne budú posudzované práce profesionálnych výtvarníkov a osobitne amatérov.

Zapojenie sa do výtvarnej súťaže SOV:

Súťažné príspevky je možné zasielať na adresu organizátora odo dňa vyhlásenia do 28. júna 2012 do 24.00 hod. Prihlášky treba označiť heslom „výtvarná súťaž SOV - pamätník“. Do prihlášky treba uviesť: názov súťažného diela, meno súťažiaceho, kontaktnú poštovú adresu, telefonický a e-mailový kontakt, označenie skupiny (profesionál/amatér).

Adresa organizátora:

Slovenský olympijský výbor

(výtvarná súťaž)

Kukučínova 26

838 08  Bratislava

Poznámka: Víťazi udeľujú organizátorom prednostné právo publikovať ich súťažné príspevky, uvádzať ich mená a priezviská spolu s adresou bydliska a fotografiami pri akejkoľvek propagačnej akcii, ktorá sa bude týkať súťaže bez toho, že by takéto použitie priznávalo akékoľvek iné práva, ako vyhranú cenu.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque