Športové aktuality
2 min. čítania

Srdce pre seniorov spája bývalých športovcov: Oddýchnu si v kúpeľoch a zaspomínajú na úspešné kariéry

Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru sa nevenuje len projektom, ktoré sú zamerané na podporu mladých športových talentov. Podporuje aj športovcov, ktorí na svoje najväčšie športové úspechy už len s úsmevom na tvári spomínajú.

POMÔŽTE SPOLU S NAMI A DARUJTE 2 PERCENTÁ Z DANE NADÁCII SOŠV

Chcem darovať 2%

Projekt s názvom „Srdce pre seniorov” už päť rokov spája bývalých športovcov a trénerov, ktorí nás reprezentovali na európskych a svetových podujatiach. Nadácia SOŠV v spolupráci s Kúpeľmi Dudince každoročne odmení olympionikov za ich športové výsledky a činnosť v športovom hnutí liečebnými poukazmi.

„Som veľmi rád, že Nadácia SOŠV každoročne organizuje tento skvelý projekt. Osobne sa zúčastňujem  každého ročníka v Dudinciach. S bývalými olympionikmi, športovcami i trénermi sa vždy s radosťou stretnem a pozhováram. Tieto momenty pre mňa veľa znamenajú,“ hovorí prezident Slovenského olympijského a športového výboru Anton Siekel.

Bývalí reprezentanti tak majú možnosť zregenerovať v kúpeľnom prostredí, ale aj zaspomínať si so svojimi kolegami na úspešné roky kariéry. „Vždy sa mi páči, koho tu stretnem a s kým sa zoznámim. Veľa olympionikov zo zimných športov nepoznám,“ hovorí o projekte bývalá gymnastka a olympionička Marianna Némethová-Krajčírová. „Tento projekt vnímam ako vďaku športovcom, ktorí niečo dosiahli a reprezentovali svoju krajinu. Je skvelé, že sme sa po mnohých rokoch stretli a zaspomínali na zážitky z olympijských hier,“ dodáva bývalý basketbalista Justín Sedlák.

O nadácii Slovenského olympijského a športového výboru

Nadácia sa orientuje na pomoc športovcom a športovej rodiny od mládežníckeho veku až po seniorov. Chceme podporiť športovanie na Slovensku a pestovať u ľudí návyk na každodenný pohyb. Veríme, že vďaka pohybu bude naša krajina zdravšia a cez rôzne projekty Nadácie sa nám podarí dostať pozitíva športovania medzi širokú verejnosť.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
kaufland
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque
ryba
tatratea
ecoinvest
ZVVS
marsen
rona
tauris
Uriner