Športové aktuality
3 min. čítania

Súčasťou národného projektu KomPrax – Kompetencia pre prax sú aj viaceré športové aktivity

Katarína Ráczová

Bratislava 20. októbra (rác) - Slovenský inštitút mládeže dňa usporiadal tlačovú konferenciu venovanú národnému projektu KomPrax – Kompetencia pre prax, ktorý je zameraný na podporu kvality práce s mládežou prostredníctvom neformálneho vzdelávania. Klub fair play SOV na tlačovke zastupovala Katarína Ráczová, národná ambasadorka Rady Európy pre šport, toleranciu a fair play, ktorá spolu s viacerými osobnosťami kultúrneho, športového a spoločenského života patrí k podporovateľom projektu.

Projekt KomPrax podľa slov jeho manažéra Milana Rybanského chce pomôcť mladým ľuďom lepšie sa presadiť a zvýšiť svoje šance na trhu práce. Súčasťou programu sú vzdelávacie aktivity. Mladí účastníci si formou workshopov osvojujú niektoré zručnosti projektového manažmentu. Zároveň si formou realizácie malých projektových zámerov môžu si vyskúšať poznatky v praxi.

V rámci národného projektu KomPrax, ktorý potrvá do decembra 2013, sa doteraz realizovalo vyše 300 malých projektov, medzi nimi niekoľko desiatok športových projektov. Napríklad florbalový turnaj na podporu a nadväzovanie kontaktov so slovenskými, ale aj so zahraničnými partnermi, 24-hodinový maratón loptových športov pre mladých, „Týždeň jogy“ alebo športové podujatie pre deti a širokú verejnosť pod názvom „Hravý deň detí“.

Projekt
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque