Športové aktuality
2 min. čítania

Švajčiarky Neffová a Reusserová sa nepredstavia v Paríži

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na archívnej snímke Jolanda Neffová. Foto: TASR/AP
Bern 15. júla (TASR) - Švajčiarske cyklistky Jolanda Neffová a Marlen Reusserová sa odhlásili z blížiacich sa olympijských hier v Paríži. Podľa tamojšej federácie majú obe pretekárky zdravotné ťažkosti.

Neffová má už niekoľko rokov problémy s dýchaním. Začiatkom júna sa podrobila niekoľkým testom a lekári sa snažili vypracovať plán jej zotavenia. Tím však uviedol, že hoci 31-ročná pretekárka vykázala zlepšenie, nie je dostatočné na to, aby mohla o dva týždne súťažiť v Paríži.

Reusserová sa zotavuje z choroby. V príspevku na sociálnej sieti informovala, že vo februári mala COVID-19, potom spadla počas pretekov Okolo Flámska a utrpela zlomeniny tváre a zubov. Následne podstúpila operáciu a dostala niekoľko vírusových infekcií, z ktorých sa úplne nezotavila. "Navštívila som veľa lekárov, aby som absolvovala množstvo vyšetrení. Dúfala som, že budem fit, aby som mohla súťažiť v Paríži. Podstatnú časť mojej liečby teraz tvorí odpočinok," povedala 32-ročná jazdkyňa.

Sina Freiová spolu s Alessandrou Kellerovou zaujmú v olympijskej výprave Neffovej miesto v horských pretekoch na kopci Elancourt. Elena Hartmannová nastúpi miesto Reusserovej v časovke a cestných pretekoch. Správu priniesla agentúra Reuters.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva