Športové aktuality
3 min. čítania

Tisícky detí v talianskej Verone mali možnosť zoznámiť sa s fair play v športe

Katarína Ráczová
alt

   VERONA (kat) - V modernom výstavnom areáli talianskeho mesta Verona sa v dňoch 28. a 29. mája 2011 uskutočnil 5. ročník podujatia SPORT EXPO, ktoré je venované deťom Verony a blízkeho okolia. Na pozvanie Talianskeho výboru fair play na podujatí zastupovali Európske hnutie fair play generálny sekretár EFPM Ioannis Psilopoulos a členka výkonného výboru EFPM Katarína Ráczová, slovenská národná ambasádorka Rady Európy pre šport, toleranciu a fair play, členka Klubu fair play SOV (na snímke vľavo).

   Na podujatí, ktoré patrí k najväčším tohto typu v Taliansku, mali mladí ľudia možnosť vyskúšať si pod odborným vedením nielen rôzne olympijské športy, zoznámiť sa s netradičnými športovými disciplínami, dozvedieť sa dôležité informácie o zdravom životnom štýle, ale aj stretnúť sa s významnými osobnosťami talianského športového života.

   O úspechu akcie svedčí fakt, že kým na prvom ročníku v roku 2007 sa zúčastnilo asi 9000 detí, tento rok podľa organizátorov do veľtržného centra zavítalo viac ako 40 000 mladých záujemcov. Počas dvoch dní si mohli vyberať z bohatého programu, ktorý im ponúkalo asi 40 športových federácii, kluby, združenia ako aj univerzity. Azda najväčší záujem vzbudili dva bazény – v jednom si deti mohli vyskúšať windsurfing a v druhom si osvojiť základy techniky športového potápania. Ale veľký nátresk bol aj pred umelou lezeckou stenou.

   Na záver podujatia bývalý talianský futbalový reprezentant Damiano Tommasi, v súčasnosti predseda Asociácie talianskych futbalistov, prevzal za príkladné vystupovanie počas športovej kariéry Cenu fair play. Ocenenie mu odovzdal zástupca štátneho tajomníka pre hospodárstvo a financie Alberto Giorgetti za prítomnosti veronského biskupa Giuseppeho Zentiho a prezidenta Talianskeho výboru fair play Ruggera Alcanteriniho.

Projekt
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque