Športové aktuality
2 min. čítania

Zverev a Schröder sú v užšom výbere na vlajkonosičov Nemecka

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke Alexander Zverev. Foto: TASR/AP
Berlín 15. júla (TASR) - Nemecko nominovalo troch mužov a tri ženy, z ktorých vyberie svojich vlajkonosičov na otváracom ceremoniáli tohtoročných OH v Paríži. V užšom výbere figurujú tenista Alexander Zverev i basketbalista Dennis Schröder. Nemecký olympijský športový zväz (DOSB) oznámil športovcov v nedeľu, pričom fanúšikovia a členovia olympijského tímu budú hlasovať, kto ponesie vlajku na slávnosti, ktorá sa uskutoční v piatok 26. júla na rieke Seina a odštartuje historicky 33. olympijské hry a tretie v Paríži.

Zverev získal zlato vo dvojhre na uplynulých OH v Tokiu. Vo finále vtedy zdolal Karena Chačanova reprezentujúceho Ruský olympijský výbor hladko 6:3, 6:1. Schröder bol kapitánom basketbalového tímu, ktorý získal pre svoju krajinu historicky prvý titul na MS. Obaja uviedli podľa agentúry DPA, že by sa tejto pocte veľmi potešili. Tretím kandidátom medzi mužmi je Christian Reitz, ktorý získal zlatú medailu v rýchlopalnej pištoli 60 v roku 2016 a chystá sa súťažiť na svojich piatych hrách.

Medzi ženami sú v trojici zlatá futbalová medailistka z roku 2016 Alexandra Poppová. Spolu s dvojnásobnou olympijskou víťazkou v drezúre Jessicou von Bredowovou-Werndlovou a Annou-Mariou Wagnerovou, ktorá získala dve bronzové medaily v džude pred tromi rokmi v Tokiu. Vlajkonosiči budú vyhlásení 25. júla, deň pred otváracím ceremoniálom.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva