Športové aktuality
2 min. čítania

Šimon Nemec sa chce dostať z nepoznanej situácie

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
TASR/AP

Hokejový obranca Šimon Nemec neprežíva momentálne ideálne obdobie. Piatkový duel New Jersey Devils s NY Islanders (3:4 pp) sledoval ako zdravý náhradník z tribúny. 

Po návrate zranených obrancov Lukea Hughesa a Bretta Pesceho sa Nemec prepadol zostavou a tréner Sheldon Keefe mu v nej zatiaľ nevie nájsť miesto. V ambicióznom tíme Devils zatiaľ nie sú spokojní s výsledkami v sezóne a nie sú vylúčené aj zmeny v kádri.

„Snažím sa brať situáciu ako profesionál. Nie je to pre mňa ľahké. Je to pre mňa tvrdá škola, niečo nové pre mňa. V živote som podobnú situáciu ešte nezažil,“ priznal v rozhovore pre olympic.sk v domovskej hale Devils Šimon Nemec.

Dvadsaťročný rodák z Liptovského Mikuláša odohral v tomto ročníku v NHL deväť duelov, v ktorých si pripísal jednu asistenciu, 4 trestné minúty a dva mínusové body. V priemere odohral niečo cez 16 minút, čo je o tri minúty menej ako v minulom ročníku. V ňom dostávali mladí zadáci oveľa viac priestoru, ako sa čakalo, keďže tím Devils kosili zranenia.

„Áno, nedostávam priestor ako v minulej sezóne. Musím oň v ďalších dňoch zabojovať. Bohužiaľ, teraz nie som v zostave,“ povedal člen bronzového tímu zo ZOH 2022.

Pred začiatkom sezóny NHL veľmi nepridalo Šimonovi Nemcovi na nálade zranenie z olympijskej kvalifikácie v Bratislave. Napokon nemusel podstúpiť žiaden operačný zákrok a mohol sa od prvej chvíle zapojiť do tréningového kempu Devils. „Zdravotný problém z olympijskej kvalifikácie nemá s mojou súčasnou situáciou nič spoločné. Budem sa jednoducho snažiť prepracovať opäť do zostavy a ukázať, že do nej skutočne patrím,“ dodal Šimon Nemec.

Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque