Športové aktuality
2 min. čítania

Adam Hagara ako prvý Slovák postúpil do finále prestížneho seriálu

Adam Hagara.
Foto
FACEBOOK Slovenský krasokorčuliarsky zväz

Slovenský krasokorčuliar Adam Hagara postúpil na finálové podujatie juniorskej Grand Prix, ktoré sa uskutoční od 7. do 10. decembra v Pekingu. Do finále prestížnej série v krasokorčuľovaní sa dostal ako prvý Slovák v histórii.

Sedemnásťročný pretekár si zaistil miestenku vďaka svojim výkonom v prestížnom seriáli. Priebežne mu patrí piate miesto v celkovom hodnotení, v ktorom nazbieral 24 bodov. Do konca zostáva ešte jedno podujatie v Jerevane. Počas prebiehajúcej sezóny zvíťazil Hagara na podujatí juniorskej GP v Linzi pred druhým Hyungyeomom Kimom z Kórejskej republiky a Beckom Strommerom z USA, v Budapešti skončil po najlepšom krátkom programe na konečnom štvrtom mieste.

Informáciu o postupe sa dozvedel počas 31. ročníka Memoriálu Ondreja Nepelu v Bratislave, na ktorom obsadil piate miesto. „Počas dňa som išiel spať, zobudil som sa a prečítal som si, že som sa tam dostal. Veľmi som to neriešil, pretože ma čakala voľná jazda, ale myslím si, že teraz si to užijem a aj oslávim. Je to aj zodpovednosť. Budem sa poriadne pripravovať a pokúsim sa zajazdiť čo najlepšie,“ povedal pre RTVS prvý Slovák v histórii, ktorý sa prebojoval na finálové podujatie juniorskej GP.

Adam Hagara by sa mal po finále juniorskej GP predstaviť aj na zimných olympijských hrách mládeže 2024 v Kangwone.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque