Šport a olympizmus
2 min. čítania

Bedmintonisti sa snažia napredovať spoluprácou v rámci V4

Zástupcovia štyroch národných bedmintonových federácií počas stretnutia v Trenčíne.
Foto
SZBe

Podpísanie Memoranda o spolupráci medzi českou, maďarskou, poľskou a slovenskou bedmintonovou federáciou prináša svoje prvé ovocie. Hráči do 19 rokov absolvovali regionálny kemp v Plzni, v Trenčíne sa uskutočnil premiérový ročník Prezidentského pohára do 23 rokov. Ukazuje sa, že spolupráca v rámci regiónu môže pomôcť každému zapojenému zväzu.

Regionálny kemp v Plzni slúžil ako príprava hráčov na nadchádzajúce juniorské majstrovstvá sveta a Európy. Hráči a tréneri mali spoločné tréningy a mohli vymieňať poznatky a skúsenosti.

Premiéru Prezidentského pohára tímov do 23 rokov ovládli Poliaci pred Čechmi a Maďarmi. „Prezidentský pohár sa vo svojej podstate má stať podujatím, ktoré má mladým hráčom poskytnúť možnosť odohrať viacero kvalitných duelov. Myšlienka organizácie pre túto kategóriu vznikla práve preto, že prechod z juniorskej do seniorskej kategórie nie je pre hráčov vôbec jednoduchý a častokrát sa stáva, že na medzinárodnej scéne sa v prvom rade do turnaja musia najprv dostať, pričom ak sa už v súťaži nachádzajú, odohrajú len jeden či dva zápasy. Turnaj družstiev a porovnanie sa s rovesníkmi dáva hráčom skvelú príležitosť konfrontácie, no okrem toho stmeľuje tímového ducha,“ uviedla v tlačovej správe Slovenského zväzu bedmintonu jeho generálna sekretárka Zuzana Rajdugová.

Zástupcovia štyroch národných bedmintonových zväzov absolvovali v Trenčíne aj ďalšie zo série stretnutí, na ktorých rokovali o ďalších krokoch spolupráce. Už v novembri pripravujú Maďari podujatie pre kategóriu do 16 rokov. V budúcom roku okrem regionálneho kempu pre hráčov do 19 rokov a Prezidentského pohára by sa malo uskutočniť aj sústredenie hráčov do 15 rokov. Spolupráca medzi krajinami V4 v bedmintone sa zameriava aj na rozvoj vrchných a hlavných rozhodcov. Už Prezidentský pohár v tomto smere ukázal nesmierny potenciál, pretože príležitosť rozhodovať na podujatí dostali aj zahraniční rozhodcovia.
„Veríme, že ďalšie spoločné projekty budú prínosom pre všetkých, pretože len spoločnými silami môžeme napredovať a postupovať tým správnym smerom,“ uviedla Zuzana Rajdugová.

Šport
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque