Športové aktuality
2 min. čítania

Chodec Matej Tóth sa žení, berie si sestru svojho súpera

BRATISLAVA 16. marca (SITA) - Najlepší slovenský atlét roku 2006 chodec Matej Tóth prestupuje. Nie však do nového klubu, ale do stavu manželského. Dvadsaťštyriročný Nitran a Lenka Korčoková, sestra Tóthovho klubového kolegu z banskobystrickej Dukly Petra Korčoka, si po trojročnej známosti povedia "áno" v sobotu 17. marca v rímsko-katolíckom kostole v Dudinciach. Na svadobnú zábavu a hostinu pozvali novomanželia 90 hostí. "Lenkini rodičia žijú v neďalekých Plášťovciach a Dudince sú prvé väčšie mestečko na okolí, kde sú možnosti zorganizovať posedenie pre toľko ľudí. Navyše, prostredníctvom chôdze som si k nim vybudoval pozitívny vzťah aj ja," zdôvodnil Matej Tóth výber miesta svojej svadby.
Slovenská atletika tak bude mať od soboty ďalšiu švagrovskú dvojicu. Prvou lastovičkou v tomto smere bol Milan Haborák, ktorý si vzal za manželku sestru vrhačských dvojičiek Mikuláša a Miloslava Konopkovcov Michaelu.
"S Peťom Korčokom mám už dávno veľmi dobrý, kamarátsky vzťah. A hoci od soboty budeme švagrovia, na chodeckých okruhoch zostane aj naďalej mojím súperom," vravel s úsmevom M. Tóth.
Matej Tóth, šiesty na vlaňajších ME na 20 km, bude v krátkom čase ďalší, kto rozšíri rady chodeckých mladoženáčov. Minulý rok totiž priniesol až tri chodecké svadby. Najprv sa zosobášil šéftréner Roman Benčík s chodeckou reprezentantkou Máriou Gálikovou, potom si Peter Korčok vzal bývalú slovenskú reprezentantku v športovej gymnastike Máriu Krnáčovú a napokon olympijský víťaz v chôdzi na 20 km zo Soulu 1988 Jozef Pribilinec dostal do chomúta manažérku Andreu Smatanovú z Nitry.
© 2007, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque