Športové aktuality
2 min. čítania

Danka Barteková po ôsmich rokoch tretí raz majsterka Európy v skeete!

Leobersdorf 10. augusta (TASR) - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková si na majstrovstvách Európy v rakúskom Leobersdorfe vystrieľala zlatú medailu v skeete žien. V piatkovom finále trafila 54 terčov zo 60.

"Majsterka Európy! Som nesmierne šťastná, skvelý pocit a ďakujem všetkým!" napísala na svojom facebookovom profile. Pre Bartekovú je to už tretí titul európskej šampiónky, predtým sa zo zlata tešila v rokoch 2008 v Nikózii a 2010 v Kazani. Na druhom mieste skončila víťazka kvalifikácie Francúzka Lucie Anastassiouová (52), tretia bola Victoria Larssonová zo Švédska (43).

Barteková získala pre Slovensko na kontinentálnom šampionáte v Leobersdorfe najcennejší kov rovnako ako Zuzana Rehák Štefečeková s Hubertom Andrzejom Olejnikom v dvojitom trape v tímovom mixe. V slovenskej medailovej zbierke z týchto ME tak je už šesť cenných kovov (2-2-2).

Barteková bola po štvrtkovej 1. časti kvalifikácie až 16., v piatok sa jej darilo lepšie, trafila 74 zo 75 terčov, celkovo 119 a do bojov o cenné kovy prenikla po rozstrele z 2. miesta. "Včerajší deň mi absolútne nevyšiel, urobila som päť chýb. Dnes som neskutočne zabojovala a vo finále som suverénne postupovala až do víťazného rozstrelu s Lucie Anastassiouou. Bol to pre mňa veľmi osobný moment, pretože spolu trénujeme a máme spoločného talianskeho technického trénera. Bolo to pre mňa veľmi emotívne, strieľala som úžasne až na posledné dva terče, no vtedy už bolo rozhodnuté. Ďakujem svojmu tímu za úžasnú podporu a tiež fanúšikom, či už doma na Slovensku, alebo tu priamo na tribúne," sprostredkoval Bartekovej pocity po víťaznom finále jej mediálny manažér Jozef Korbel.

Výsledky ME - skeet – ženy, finále: 1. Danka BARTEKOVÁ (SR) 54, 2. Anastassiouová (Fr.) 52, 3. Larssonová (Švéd.) 43, 4. Andreouová (Cyp.) 32, 5. Cainerová (Tal.) 23, 6. Messerschmidtová (Nem.) 15.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque