Šport a olympizmus
2 min. čítania

Keď šport spája

Andrej Hlaváč

Olympijský klub Piešťany mal možnosť stať sa spoluorganizátorom Svetového pohára Nordic Walking, ktorý sa konal 16. - 17. septembra 2022 na Štrbskom Plese. Dvojdňové podujatie začalo v piatok slávnostným ceremoniálom, privítaním pretekárov zo siedmich krajín a slávnostnou prísahou rozhodcov z Poľska, Čiech, Ukrajiny a Slovenska. Podujatie otvoril náš bronzový medailista v biatlone Pavol Hurajt.

V sobotu sa už od skorého rána začal plniť areál bežeckého lyžovania viac ako dvoma stovkami pretekárov, ktorých čakala náročná trať v disciplínach na 21, 10, 5 km a svoju kategóriu mali aj zdravotne postihnutý súťažiaci. Začiatok jesene sa ukázal v plnej sile, čo však nikomu nezobralo chuť, odhodlanie ani úsmev z tvárí. Videli sme nádherné zápolenia, výkony a hlavne radosť na tvárach pretekárov, akú vie poskytnúť šport a Nordic Walking obzvlášť. Každý, kto prišiel, zvíťazil bez ohľadu na čas a celkové umiestnenie. Tí najrýchlejší si okrem bodov do Svetového pohára, odniesli aj krásne trofeje a ceny.

Je úžasné, ako tento šport dokáže vytvárať priateľstvá bez ohľadu na národnosť, vek či pohlavie.

Sme neskutočne radi, že sa nám podarilo dostať časť "svetového kolotoča" aj na Slovensko. Naše obrovské ďakujeme patrí všetkým, ktorý nám pomohli uskutočniť tento projekt, ale osobitne chcem poďakovať chlapcom a dievčatám z areálu bežeckého lyžovania na Štrbskom Plese, za ich ochotu, ľudskosť a nezištnú obetavosť. Verím, že o rok sa vidíme opäť a znova prežijeme niečo krásne.

paris
Ukazsa2024 Pankova

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV