Športové aktuality
2 min. čítania

Kubín skončil v triede iQFoil na 23. mieste

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Slovenský windsurfista Róbert Kubín počas tréningu pred záverečnými jazdami základnej časti v triede iQFoil na XXXIII. letných olympijských hrách vo francúzskom meste Marseille vo štvrtok 1. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Marseille 1. augusta (TASR) - Slovenský windsurfista Róbert Kubín nepostúpil do bojov o medaily v triede iQFoil na OH v Paríži. Vo štvrtkových troch jazdách sa neposunul vo výsledkovej listine a po základnej časti skončil na predposlednom 23. mieste.

Kubín figuroval po stredajšej desiatej jazde na 23. pozícii. Vo štvrtok mali windsurfisti absolvovať dokopy päť jázd, no napokon im nepriaznivé poveternostné podmienky dovolili odjazdiť iba tri. V jedenástej skončil slovenský reprezentant na 21., v dvanástej 20. a v trinástej na 20. priečke. V prístavnom meste Marseille vanul príliš slabý vietor, organizátori súťaže neustále posúvali a nakoniec pretekári zvyšné dve jazdy ani neabsolvovali. Z programu úplne vyškrtli aj jazdy číslo 16 až 20 a základnú časť uzavreli po 13. jazde. Kubín mal po nej celkové skóre 199, na postup bolo potrebných 98.

Do piatkových bojov o medaily (štvrťfinále, semifinále, finále) postúpilo desať najlepších pretekárov. Z najvyššej pozície postúpil Grae Morris z Austrálie (60), ktorý sa prebojoval priamo do finále. Druhý po základnej časti Tom Reuveny z Izraela (63) a tretí Josh Armit z Nového Zélandu (66) postúpili do semifinále, ďalší siedmi windsurfisti začnú vyraďovaciu fázu vo štvrťfinále.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque