Športové aktuality
1 min. čítania

Macron plánuje zaviesť národný športový deň

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Macron. Foto: TASR/AP
Paríž 14. septembra (TASR) - Francúzsky prezident Emmanuel Macron plánuje zaviesť národný športový deň, ktorý by sa konal každý rok 14. septembra. Svoj zámer predstavil pred sobotňajšou slávnostnou prehliadkou na Champs-Élysées, ktorou parížski organizátori dajú definitívnu bodku za olympijskými a paralympijskými hrami 2024.

"Musíme sa spojiť okolo športového festivalu, ktorý sa bude konať v uliciach, školách a vyhradených športových strediskách," uviedol Macron v rozhovore pre denník Le Parisien. Francúzsko už má vyhradený 21. jún ako deň konania každoročného hudobného festivalu pod názvom "Fete de la Musique" (Národný festival). Ten zahŕňa rôzne bezplatné koncerty a umožňuje začínajúcim hudobníkom prezentovať svoju tvorbu verejnosti.

Organizátori očakávali, že sobotňajší pochod olympijských a paralympijských športovcov, dobrovoľníkov a pracovníkov verejného sektora na Champs-Élysées si nenechá ujsť približne 70.000 divákov. Po ňom mal nasledovať bezplatný koncert pod holým nebom na Place de l'Etoile, informovala agentúra AFP.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque