Športové aktuality
2 min. čítania

Mintálová chcela vykompenzovať dotyk, no prišla ďalšia chyba

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová počas finálovej jazdy v kategórii K1 žien na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži v nedeľu 28. júla 2024. Foto: TASR - Michal Svítok

Paríž 28. júla (TASR) - Slovenskú vodnú slalomárku Elišku Mintálovú mrzelo, že nedokázala vo finále K1 na OH v Paríži vykompenzovať dotyk na prvej bránke. Dvadsaťpäťročná pretekárka obsadila vo finále deviate miesto, čím vyrovnala svoj výkon z tokijských hier. Jej ambície ako úradujúcej vicemajsterky sveta však boli vyššie.

Mintálová nezvládla umiestnenie lode pred prvou protiprúdnou bránkou a hneď dostala dvojsekundový trest. Slovenka to porovnala práve s vlaňajšími MS, kde mala taktiež dotyk a sťahovala niekoľkosekundové manko. "Už mám nejaké skúsenosti, spolupracujem s mentálnou koučkou a na všetkom tomto sme pracovali. Aj vlani na MS som si ťukla tretiu bránku, ale bola som druhá a stiahla som z manka štyroch sekúnd," povedala po pretekoch Mintálová.

Vyrovnanie olympijského maxima jej ako kompenzácia nestačilo. Predošlé OH zvládla totižto aj so zranením a medzičasom zaznamenala okrem striebra z MS aj európsky titul na domácej vode i prvý triumf na podujatí Svetového pohára. "V Tokiu som bola pomerne neskúsená a postup do finále bol pre mňa obrovský výsledok. Mala som tam aj tú zlomeninu a pre nás bolo prekvapenie, že som vôbec bola vo finále. Tréningy tomu vtedy nenasvedčovali, pretože som nedokázala trénovať. Teraz mám za sebou viac skúseností, výsledkov, cítim sa lepšie a aj som lepšia. Nepretavila som to však vo výsledok," opísala kajakárka po pretekoch.

Na prebiehajúcich hrách môže bojovať o cenný kov ešte v novej olympijskej disciplíne kajak kros. "Čaká ma ešte kajak kros, nová disciplína, v ktorej ešte nemám úplne veľké skúsenosti a nedávam si tie najvyššie ciele. Musíte mať veľké šťastie, aby vám to tam vyšlo," zhodnotila Mintálová svoje ďalšie šance v Paríži. Preteky v kajak krose sa začnú v piatok časovkou, o dva dni neskôr odštartujú vyraďovacie súboje, ktoré vyvrcholia v pondelok.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque