Šport a olympizmus
3 min. čítania

Nábor dobrovoľníkov pre Miláno - Cortina 2026 do Team26

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
Miláno - Cortina 2026

Organizátori zimných olympijských hier 2026 v Miláne a Cortine d’Ampezzo začali s náborom dobrovoľníkov do Team26. Dobrovoľníci budú zohrávať kľúčovú úlohu pri hladkom priebehu podujatia na rôznych miestach vrátane športovísk, olympijských dedín, hlavného mediálneho centra, železničných staníc a letísk.

Organizačný výbor Miláno Cortina 2026 spustil portál na podávanie prihlášok do dobrovoľníckeho programu. Stať sa členom dobrovoľníckeho programu Team26 znamená spoznať ľudí z rôznych kultúr a prostredí, získať nové zručnosti a zároveň si užiť všetky emócie, ktoré ponúka jedno z najvýznamnejších športových podujatí na svete.

V utorok 24. septembra začína plynúť posledných 500 dní do začiatku ZOH 2026.

Celkovo 18 000 dobrovoľníkov Team26 bude mať príležitosť zažiť zblízka najlepších športovcov zimných disciplín a odniesť si výnimočné a nezabudnuteľné zážitky. Dobrovoľníci budú srdcom a úsmevom ZOH 2026.

Ako sa prihlásiť do Team26

Členovia Team26 sú dušou zimných olympijských hier a sú nevyhnutní pre ich úspech. Dobrovoľnícky program Team26 je otvorený pre všetkých obyvateľov Talianska a cudzích štátnych príslušníkov, ktorí si môžu sami uhradiť cestovné náklady, víza a ubytovanie.

Záujemci o dobrovoľnícku pozíciu musia splniť aj zopár podmienok:

  • Do 1. novembra 2025 dovŕšiť vek minimálne 18 rokov.
  • Ovládať základy taliančiny a/alebo angličtiny
  • Byť k dispozícii minimálne 9 dní bez prerušenia počas zimných olympijských hier
  • zúčastniť sa na výberových a tréningových podujatiach

Prihlášku je možné podať prostredníctvom špecializovaného portálu.

Vyplnenie formulára zaberie 20 - 30 minút a uchádzači odpovedia na otázky týkajúce sa ich totožnosti, dôvodov podania žiadosti, oblastí odbornosti a preferovanej dostupnosti a miesta výkonu ich úlohy.

Tí, ktorí sa dostanú ďalej ako do prvej fázy výberu, budú následne kontaktovaní, aby sa zúčastnili na výberových podujatiach v blízkosti miest konania alebo online. Na jar 2025 sa v prípade úspešnej prihlášky uchádzači dozvedia, aké činnosti budú počas hier vykonávať.

Viac informácií o požiadavkách a procese podávania prihlášok nájdete na oficiálnej webovej stránke Milano Cortina 2026.

Tréningy a špeciálne oblečenie

Rovnako ako športovci, aj dobrovoľníci musia byť v deň D čo najlepšie pripravení. Aj preto musia absolvovať špecializovaný tréning buď osobne alebo online.

Z tohto dôvodu Team26 poskytne dobrovoľníkovi potrebné nástroje na školenie o zimných olympijských hrách, jeho úlohe a pridelenom mieste konania. Na záver dobrovoľníci dostanú kompletnú uniformu, ktorú budú môcť nosiť počas hier a uchovávať si ju ako cennú pamiatku na nezabudnuteľné dobrodružstvo.

Zimné olympijské hry 2026 sa uskutočnia od 6. do 22. februára 2026. Oficiálnym ambasádorom kampane pre nábor dobrovoľníkov je svetová tenisová jednotka Jannik Sinner, ktorý vyrastal na severe Talianska a v minulosti aj súťažne lyžoval.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque