Šport a olympizmus
Bratislava
2 min. čítania

Poprední športoví novinári Michal Zeman a Vojtech Jurkovič si prevzali Bronzový odznak SOŠV

Na spoločnej fotografii zľava Ľubomír Souček, Zdenko Kríž, držitelia Bronzových odznakov SOŠV Vojtech Jurkovič a Michal Zeman, ďalej Anton Siekel a Jozef Liba.
Foto
Andrej Galica, SOŠV

V predvianočnom čase na pôde Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) odovzdal prezident SOŠV Anton Siekel Bronzový odznak SOŠV za dlhodobú prácu a prínos pre rozvoj olympijského a športového hnutia dvom významným slovenským športovým novinárom Michalovi Zemanovi a Vojtechovi Jurkovičovi. Na krátkom prijatí sa zúčastnili aj generálny sekretár SOŠV Jozef Liba, predseda mediálnej a edičnej komisie SOŠV Zdenko Kríž a riaditeľ mediálneho oddelenia SOŠV Ľubomír Souček.

Michal Zeman, ktorý onedlho oslávi 67. narodeniny, od roku 1980 až doteraz pôsobí v denníku Pravda. Autorsky sa dlhodobo venuje predovšetkým cyklistike, hádzanej a futbalu. Vo futbale od roku 1998 novinársky pôsobil na všetkých svetových a európskych šampionátoch, tento týždeň sa vrátil z MS v Katare, kde bol ako jediný slovenský píšuci novinár. Je autor dvadsiatky športových, prevažne futbalových publikácií. Ako novinár bol aj na ZOH 1998 v Nagane a na OH 2016 v Riu de Janeiro. Z OH zostavil knižnú pamätnicu RIO 2016. V roku 1993 bol iniciátor a dodnes je organizátor ankety o najlepšieho slovenského futbalistu roka.

Bývalý aktívny hokejista, stolný tenista i futbalista a absolvent FTVŠ UK, 63-ročný Vojtech Jurkovič, pôsobil postupne v redakciách denníkov Ľud, Šport, Smena, Sme a od roku 2016 až doteraz znovu v Športe. Má za sebou novinárske pôsobenia na siedmich edíciách olympijských hier (štyrikrát na ZOH a trikrát na OH) a na piatich edíciách paralympijských hier. Autorsky sa venuje predovšetkým ľadovému hokeju, keď ako novinár absolvoval okrem iných významných podujatí 26 svetových šampionátov. Veľa však písal aj o vodnom slalome, rýchlostnej kanoistike a zjazdovom lyžovaní.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque