SOŠV
3 min. čítania

Poukážte 2 percentá svojej zaplatenej dane z príjmu pre občianske združenie Slovenský olympijský a športový výbor!

Profile picture for user roman
Roman
Admin

Do konca marca je termín na podávanie daňových priznaní a úhradu dane z príjmov fyzických a právnických osôb. V tejto súvislosti sa občianske združenie Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) obracia na priaznivcov športu a olympizmu s výzvou na poukázanie 2 percent podielu zaplatenej dane pre SOŠV ako prijímateľa. Budeme si vážiť každý finančný dar bez ohľadu na výšku sumy.

V prípade, že chcete podporiť činnosť Slovenského olympijského a športového výboru, tlačivá a postup krokov na poukázanie 2 percent zaplatenej dane nájdete TU (www.rozhodni.sk) a predvyplnené tlačivo s údajmi Slovenského olympijského a športového výboru TU.

Verejnosť vníma Slovenský olympijský a športový výbor predovšetkým v súvislosti s vysielaním výprav na olympijské hry, ktoré sú najväčším a najuniverzálnejším športovým podujatím na svete, jediným s tradíciou siahajúcou dávno do antických čias. Zabezpečenie účasti na olympijských hrách však predstavuje len časť z obrovského množstva aktivít SOŠV pri napĺňaní jeho poslania a úloh. Podpora činnosti nášho občianskeho združenia prostredníctvom asignovanej dane Vám preto umožňuje podporiť zmysluplné a prospešné aktivity, ktoré sa v značnej miere zameriavajú na mladú generáciu.

SOŠV je strešnou organizáciou slovenského športu, ktorá reprezentuje, vedie, koordinuje, rozvíja a chráni športové a olympijského hnutie v Slovenskej republike a má postavenie a oprávnenia národného olympijského výboru podľa Olympijskej charty a v súlade s ňou.

Poslanie SOŠV je všestranne prispievať k rozvoju športu v SR, šíriť a popularizovať základné princípy a hodnoty športu a olympizmu, rozvíjať olympijské dedičstvo, a tak prostredníctvom športu prispievať k harmonickému rozvoju človeka, k vzájomnému porozumeniu a priateľstvu medzi národmi a k prehlbovaniu mierového spolužitia.

Medzi úlohy SOŠV okrem iného patria: rozvíjanie a ochrana športového a olympijského hnutia v Slovenskej republike; podpora rozvoja športu v SR; podieľanie sa na výchove športovcov k vysokej výkonnosti a všestrannej dokonalosti, na tvorbe systému výberu športových talentov, na ich príprave a výchove; podpora výchovy a vzdelávania, rozvoja kultúry, umenia a etiky a uplatňovanie princípov univerzality a fair play v športe; podpora činnosti Slovenského olympijského a športového múzea, Slovenskej olympijskej akadémie, Klubu fair play SOŠV, Slovenskej asociácie olympionikov, Združenia olympijských klubov SR a ďalších členov, rád, zložiek a komisií SOŠV; spolupráca s univerzitami a vysokými školami, strednými a základnými školami, športovými klubmi, ako aj s ďalšími športovými zväzmi, športovými, výchovnými a spoločenskými organizáciami a inštitúciami, najmä na zainteresovaní detí a mládeže do športu; ochrana a zveľaďovanie olympijského a športového dedičstva, rozvíjanie tradície a histórie športu v SR; aktívny boj proti všetkým formám násilia, intolerancie a diskriminácie v športe, proti korupcii, nelegálnemu stávkovaniu a ovplyvňovaniu výsledkov súťaží a najmä proti dopingu; plnenie úloh, vyplývajúcich zo Svetového antidopingového kódexu i zo záväzku SOŠV v boji proti dopingu; ochrana životného prostredia, podieľanie sa na zveľaďovaní podmienok pre trvalo udržateľný život a pôsobenie na skvalitňovanie športovísk.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque