Športové aktuality
Bratislava
1 min. čítania

Prezidentka SR udelila štátne vyznamenania 33 osobnostiam, aj Petre Vlhovej, Jakubovi Krakovi a in memoriam Ondrejovi Nepelovi

Rad Ľudovíta Štúra I. triedy in memoriam udelila prezidentka SR krasokočuliarovi Ondrejovi Nepelovi, ktorý bol vyhlásený za najúspešnejšieho slovenského športovca 20. storočia.
Foto
Archív SOŠM a TASR/ČTK - Jiří Kruliš

Prezidentka SR Zuzana Čaputová ocenila v nedeľu 33 osobností spoločenského, kultúrneho, ako aj športového života, z toho sedem in memoriam. Štátne vyznamenania udelila prezidentka 14 ženám a 19 mužom v budove Slovenskej filharmónie v Bratislave.

Zo športových osobností Rad Ľudovíta Štúra I. triedy získala lyžiarka Petra Vlhová za mimoriadne zásluhy o rozvoj SR v oblasti športu, ako aj za mimoriadne šírenie dobrého mena Slovenska v zahraničí. Krasokorčuliar Ondrej Nepela získal Rad Ľudovíta Štúra I. triedy in memoriam za mimoriadne zásluhy o rozvoj Slovenskej republiky v oblasti športu. Radom Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj SR v oblasti športu ocenila Čaputová paralympijského lyžiara Jakuba Kraka.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque