Športové aktuality
1 min. čítania

Šampiónom na kruhoch je Číňan Liou Jang, aj striebro putuje do Číny

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke uprostred čínsky gymnasta Liou Jang pózuje so zlatou medailou na kruhoch na XXXII. letných OH v Tokiu v pondelok 2. augusta 2021. Striebro získal jeho krajan Jou Chao (vpravo), bronz Grék Eleftherios Petrunias. Foto: TASR/AP
Tokio 2. augusta (TASR) - Olympijským šampiónom na kruhoch sa stal čínsky gymnasta Liou Jang. Na stupňoch víťazov ho na OH 2020 v Tokiu doplnili jeho krajan Jou Chao a Grék Eleftherios Petrunias.

Obaja čínski medailisti si pripísali druhý kov spod piatich kruhov, v Riu získali bronz v tímovej súťaži. Víťaz Liou Jang pred piatimi rokmi skončil tesne pod stupňami víťazov na 4. priečke.

Grék obhajoval zlato z Ria a hoci v kvalifikácii v Tokiu zaznamenal špecialista na kruhy najvyššiu známku, musel sa napokon po finále zmieriť iba s bronzom.

muži - kruhy - finále:



kruhy: 1. Liou Jang 15,500, 2. Jou Chao (obaja Čína) 15,300, 3. Eleftherios Petrunias (Gr.) 15,200, 4. Samir Ait Said (Fr.) 14,900, 5. Ibrahim Colak (Tur.) 14,866, 6. Denis Abliazin (ROC) 14,833, 7. Adem Asil (Tur.) 14,600, 8. Arthur Zanetti (Braz.) 14,133

Olympijským šampiónom na kruhoch sa stal čínsky gymnasta Liou Jang. Foto: TASR/AP


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque