Športové aktuality
Londýn
1 min. čítania

Renáta Jamrichová triumfovala vo dvojhre junioriek vo Wimbledone

Renáta Jamrichová.
Foto
TASR/Pavel Neubauer

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová triumfovala vo dvojhre junioriek na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V nedeľňajšom finále zvíťazila v pozícii nasadenej jednotky nad trojkou "pavúka" Austrálčankou Emerson Jonesovou 6:3, 6:4. V priebehu celého turnaja nestratila ani jediný set. Na tráve All England Clubu získala štvrtý grandslamový titul v kariére.

Jamrichová v júni spolu s Češkou Terezou Valentovou vyhrala juniorskú štvorhru na Roland Garros. V januári vyhrala na Australian Open juniorského singla a vlani debla spoločne s Taliankou Federicou Urgesiovou.

Renáta Jamrichová je druhou slovenskou wimbledonskou šampiónkou v ére samostatnosti po Daniele Hantuchovej. Tá v roku 2001 uspela v miešanej štvorhre spolu s Čechom Leošom Friedlom.

Doposiaľ žiadnemu slovenskému tenistovi sa nepodarilo vybojovať dva grandslamové tituly v juniorskej dvojhre. Jednu trofej majú na konte Tereza Mihalíková (Australian Open 2015), Kristína Kučová (US Open 2007) a Martin Kližan (Roland Garros 2006). Pre 17-ročnú Jamrichovú bol tohtoročný Wimbledon posledným grandslamovým turnajom, na ktorom štartovala v juniorskej kategórii.

Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque