Športové aktuality
2 min. čítania

Schmiedlovú čaká turnaj na kurtoch, ktoré má rada

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Anna Karolína Schmiedlová.
Foto
TASR/LUKÁŠ GRINAJ

V parížskej Olympijskej dedine sa počas stredy ubytovala aj tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Na olympijský turnaj v areáli Roland Garros sa teší. Dvadsaťdeväťročnú rodáčku z Košíc čaká druhý olympijský štart.

Anna Karolína Schmiedlová po účasti na wimbledonskej tráve zo začiatku júla začala opäť hrávať antukové turnaje. Práve na antuke sa bude hrať aj v olympijskom Paríži. V Bastade vypadla v druhom kole, v Budapešti ukázala dobrú formu a postúpila do semifinále a následne prehrala na podujatí v Prahe už v prvom kole.

„S vystúpením v Budapešti som spokojná. Semifinále bolo super. Turnaj v Maďarsku mi však zobral aj dosť síl, keďže sa hralo vo veľkom teple. Praha mi nevyšla podľa predstáv, ale zasa môžem byť skôr v Paríži a pripraviť sa na olympijský turnaj,“ povedala pre Slovenský rozhlas po prílete do Paríža Anna Karolína Schmiedlová.

Po parížskom grandslame 10. júna sa uzatvárali rebríčky pre olympijskú účasť. Slovenka na definitívu musela čakať až do začiatku júla, keď jej účasť potvrdila Medzinárodná tenisová federácia.

„Na olympijské hry sa veľmi teším. Chvíľu to trvalo, kým zverejnili, že budem štartovať. Počas čakania som najskôr verila, že pôjdem, potom boli dni, keď som si myslela, že na olympiáde nebudem štartovať. Napokon sa to všetko podarilo a ja budem hrať na kurtoch, ktoré mám veľmi rada. Nebude to turnaj ako bežné. Nemám žiadne očakávania a nechám sa prekvapiť, ako to pôjde. Verím, že sa mi podarí vyhrať aspoň jeden, dva zápasy,“povedala tenistka, ktorá hrala už na OH 2016 v Riu de Janeiro.

V Paríži by chcela ísť aj na otvárací ceremoniál na Seine, aj keď jej to tenisový žreb a program turnaja umožnia. Počas zápasov by Schmiedlovú mali podporiť jej rodičia.

Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque