Športové aktuality
3 min. čítania

Jessica Triebeľová má motiváciu a nechystá sa zahodiť rukavice

Jessica Triebeľová v olympijskom ringu v Paríži.
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Slovenská boxerka Jessica Triebeľová vypadla na olympijských hrách v Paríži v úvodnom kole a medzi šestnástku najlepších sa neprebojovala. V kategórii do 66 kg prehrala so štvrťfinalistkou z OH 2020 Alcindou Lucas dos Santosovou z Mozambiku 0:5 na body.

Triebeľová sa stala prvou ženou, ktorá na OH reprezentovala Slovensko v boxe. V Paríži s Dos Santosovou prehrala každé z troch trojminútových kôl, len jeden z piatich rozhodcov v druhom kole jej prisúdil výhru 10:9. Jej súperka potvrdila úlohy favoritky. V zbierke má titul vicemajsterky sveta, do Paríža sa prebojovala ako víťazka africkej kvalifikácie. V 2. kole ju čaká Číňanka Jang Liou.

„Premiéra bola určite náročná, prvé zápasy vedia potrápiť. Súperka bola skúsená so silnými údermi, to bola jej silná stránka. Jej výhoda boli aj dlhšie ruky a tak bolo náročné sa k nej dostať. Taktika mi vyšla, aj keď to bolo náročnejšie. Dala som však do toho všetko a som so sebou spokojná,“ povedala Triebeľová po zápase.

Jessica Triebeľová (vpravo) sa snažila v olympijskom ringu aktívne boxovať.
Jessica Triebeľová (vpravo) sa snažila v olympijskom ringu aktívne boxovať.
Foto
sošv/ANDREJ GALICA

V North Paris Aréne bola pri tom Triebeľová v úvode pri chuti a začala aktívne. Po dvoch minútach však inkasovala tvrdý úder, skončila na zemi a bola prvýkrát počítaná. Dokázala sa rýchlo otriasť a vzápätí zatlačila súperku do rohu.

Dos Santosová si trpezlivo čakala na vhodné pozície na útok a triafala 23-ročnú Slovenku presne do brady. Prvé kolo zhodnotili všetci piati rozhodcovia 10:9 pre Mozambijčanku. Aj 2. kolo začala Triebeľová zostra a zaskočila protivníčku odvážnou kombináciou. Potom nasledovali ostré otvorené výmeny, počas ktorých si obe boxerky rozdávali údery pravačkou.

Druhé kolo malo vyrovnaný priebeh, no víťazstvo priznal Triebeľovej iba jeden rozhodca. Slovenka cítila, že toto kolo by malo patriť jej, arbitri však mali iný názor.

„V druhom kole som nepúšťala súperku k častým úderom. Mala som vnútorný pocit, že to kolo je moje. Ak chcete každého v našom športe presvedčiť, musíte stvárať doslova nemožné veci,“ uviedla slovenská pästiarka.

V treťom kole sa Dos Santosová, vedomá si svojho náskoku, vyhýbala akcii a len čakala na správne príležitosti. Slovenka bojovala až do samého konca, ale v závere ešte inkasovala jeden tvrdý úder. Aj v tomto kole prisúdili víťazstvo Mozambijčanke všetci piati rozhodcovia.

„Vydala som zo seba fyzické maximum. Aj keď sa mi pred tretím kolom hľadala motivácia len ťažko, chcela som bojovať. Aj mne sa už stalo, že som po dvoch vyhraných kolách celkovo prehrala. Pri ringu bola skvelá atmosféra. Chcela som bojovať. Mám motiváciu do ďalšej kariéry. Rukavice ešte nezahodím,“ dodala Jessica Triebeľová.

Jessica Triebeľová
Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque