Šport a olympizmus
Bratislava
2 min. čítania

Ukrajinci si šamorínsku prípravu na EYOF v Banskej Bystrici veľmi pochvaľujú

Viacerí členovia ukrajinskej výpravy, ktorá sa na letný EYOF v Banskej Bystrici pripravuje v Šamoríne, na spoločnej fotografii s generálnym sekretárom SOŠV Jozefom Libom.
Foto
Irina Kušnarenková
Jozef Liba v debate s ukrajinskými športovcami v Šamoríne.
Jozef Liba v debate s ukrajinskými športovcami v Šamoríne.
Foto
Irina Kušnarenková

Ako sme už písali, v týchto dňoch sa mladí ukrajinskí športovci pripravujú na blížiaci sa XVI. letný Európsky olympijský festival mládeže (EYOF, v Banskej Bystrici sa uskutoční 24. – 30. júla) v Olympijskom tréningovom centre x-bionic sphere v Šamoríne. V pondelok ich tam bol navštíviť generálny sekretár Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Jozef Liba. Záverečné sústredenie pred EYOF sa pre ukrajinských športovcov podarilo v Šamoríne vybaviť práve prostredníctvom SOŠV.

„Pri našom stretnutí členovia ukrajinskej výpravy netajili nadšenie. Vraveli, že športoviská sú vynikajúce a doteraz nebývali ani v takom kvalitnom ubytovaní. Veľmi oceňovali atletický štadión, bazén, džudistickú aj gymnastickú halu, ako i posilňovňu. Dobré tréningové možnosti priamo v centre a v okolí našli aj cyklisti. Členovia výpravy nám veľmi ďakovali za pomoc a za umožnenie kvalitnej záverečnej prípravy na EYOF, navyše vo veľmi peknom prostredí,“ uviedol Jozef Liba.

Ukrajina bude mať v Banskej Bystrici reprezentantov v 6 športoch z celkového počtu 10, ktoré sú v programe podujatia. Zástupcovia piatich trénujú v Šamoríne, len bedmintonisti sa presunú priamo do Banskej Bystrice.

Podujatia a športovci
p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque