Športové aktuality
2 min. čítania

VIDEO: Tury už myslí na OH 2028: Túžim to znovu zažiť

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Na snímke uprostred slovenský skejtbordista Richard Tury, ktorý obsadil vo finále streetu na OH 2024 v Paríži 5. miesto, po návrate z Hier XXXIII. olympiády na Olympijskom festivale pri jazere Kuchajda 1. augusta v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer
Bratislava 1. augusta (TASR) - Slovenský skejtbordista Richard Tury dosiahol na OH v Paríži životný úspech a po piatom mieste v disciplíne street si užíva nárast popularity. Tri dni po olympijskom vystúpení priznal, že sa pre rôzne aktivity ešte nevyspal. Na vlne zvýšeného záujmu verejnosti sa však nechce viesť pridlho, už totiž myslí na blížiace sa MS, ktoré budú znamenať prvú možnosť priblížiť sa nasledujúcej olympiáde.

Tá je pre 31-ročného Košičana veľká motivácia. Po premiérovej účasti pod olympijskými kruhmi u neho stopercentne platí známe "s jedlom rastie chuť." "Teraz si chcem trochu oddýchnuť a potom už znovu začať jazdiť. V septembri ma čakajú MS, ktorými sa začína kvalifikačný proces na OH 2028 v Los Angeles. Účasť na OH v Paríži bola pre mňa emočne veľmi silná a chcem ten pocit znovu zažiť. Som ochotný tomu obetovať všetko. Je to celý môj život," konštatoval Tury.



Na Olympijskom festivale v bratislavskej Kuchajde priznal aj nevšednú metódu, vďaka ktorej sa na súťažiach zbavuje stresu. Vyrovnať sa s ním mu pomáha pohár piva. "Ja to tak robím stále a myslím si, že mi to pomáha. Netreba sa stresovať," konštatoval Tury, ktorý bol jediný Európan v parížskom finále. Pripísal si konečnú známku 273,98. Titul olympijského šampióna obhájil Japonec Júto Horigome (281,14), na pódiu ho doplnili Američania Jagger Eaton (281,04) a bronzový Nyjah Huston (279,38).



Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque