Športové aktuality
3 min. čítania

Zapojte sa do osláv Dňa Zeme, ktorý bude 22. apríla

Environmentálna komisia SOV

Bratislava, 14. apríla - Len pred pár dňami sme si spoločne pripomínali medzinárodný Deň vody. Už o pár dní si ale budem môcť pripomenúť ďalší významný deň, ktorý úzko súvisí s našou existenciou na tejto planéte. Deň Zeme je deň venovaný planéte Zem, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Tento sviatok bol venovaný oslavám jarnej rovnodennosti a príchodu jari. V modernom ponímaní ide o ekologicky motivovaný medzinárodný  sviatok, ktorý upozorňuje ľudí na dopady ničenia životného prostredia.
 
Minulý mesiac sme mali podobný sviatok - svetový Deň vody. Viacerí ste reagovali na našu výzvu osláviť tento sviatok environmentálnymi aktivitami. Naša výzva mala pozitívnu odozvu, o čom sa môžete presvedčiť aj na našej stránke vo fotogalérii:
http://www.milujemsport.olympic.sk/multimedia/environmentalne-aktivity--
 
Environmentálna komisia SOV sa chce aj touto cestou poďakovať všetkým tým, ktorí sa zapojili do výzvy a environmentálnymi aktivitami prispeli k oslavám svetového Dňa vody. Pre tých, ktorí nestihli Svetový deň vody, alebo počasie a zimné klimatické podmienky im nedovolili usporiadať environmentálne aktivity, je tu ďalšia možnosť zapojiť sa a prispieť k zlepšeniu životného prostredia pri príležitosti Dňa Zeme.

Všetci obyvatelia tejto planéty potrebujú k svojmu životu zdravé a kvalitné životné prostredie. Nie všetci ho však majú. Niektorí obyvatelia pociťujú nedostatok pitnej vody, niektorí žijú v mestách zamorených exhalátmi z fabrík a dopravy, niektorých sužujú prírodné katastrofy. V poslednom období sme svedkami stúpajúceho počtu ekologických havárií a ničivých prírodných katastrof, ktoré sú zapríčinené ľudskou činnosťou.

Naša planéta je krehká a zraniteľná. Skúsme zmeniť naše postoje a správanie a zmiernime negatívny dopad nášho pôsobenia na životné prostredie. Zapojte sa do environmentálnych akcií podľa potreby v  mieste vášho bydliska, podľa hesla AGENDY 21 „Mysli globálne, konaj lokálne“. Ak je to potrebné, vyčistite si športoviská a vodné plochy. Ak je to potrebné, zväčšite plochy zelene vysadením nových stromčekov a okrasnej zelene. Ak je to potrebné, pozbierajte neporiadok, vyseparujte ho a odovzdajte do zberných surovín. Skrášlite si okolie, v ktorom žijete. Šetrite vodou a energiami, ktorých je čoraz menej. Ak je všetko u Vás v poriadku, choďte do prírody so svojimi najbližšími a priateľmi a na zdravom vzduchu oslávte Deň Zeme aktívnym pohybom a športovaním...

Staňte sa aj Vy stúpencami  zdravého spôsobu života a podporovateľmi aktivít pre  zlepšenie  životného prostredia na planéte Zem, ktorá je široko ďaleko jedinou planétou, na ktorej  je život.

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque