Šport a olympizmus

Najrýchlejší a najbezpečnejší spôsob zaistiť si lístky na ZOH 2026

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
Miláno - Cortina 2026

Ak chcete sledovať zápasy slovenských hokejistov či preteky Petry Vlhovej na zimných olympijských hrách 2026 v Miláne a Cortine d’Ampezzo, nemali by ste váhať s čo najskoršou registráciou do vstupenkového systému. Organizátori v čase, keď zostáva menej ako 500 dní do podujatia, zverejnili ceny vstupeniek a spustili registráciu do systému, ktorí umožní záujemcom po vyžrebovaní zakúpiť si prednostné vstupenky. Registrácia trvá do januára 2025.

Na oficiálnej platforme pre predaj vstupeniek je už otvorená registrácia so žiadosťou o vstupenky pre ľudí z celého sveta. Samotný predaj vstupeniek pre registrovaných a vyžrebovaných žiadateľov sa začne vo februári 2025. Je pravdepodobne, že väčšinu lístkov si zakúpia žiadatelia, ktorí sa zaregistrovali do žrebovania o možnosť ich získať. Zostávajúce vstupenky pôjdu do predaja v apríli 2024.

Cieľom cenovej stratégie je zabezpečiť dostupnosť všetkých športov širokej verejnosti. Ceny vstupeniek na zimné olympijské hry sa začínajú na 30 eur, pričom 22 % z nich bude dostupných za menej ako 40 eur a viac ako polovica (57 %) za menej ako 100 eur. Najdrahšie lístky budú na záverečný ceremoniál v rímskom amfiteátri vo Verone (3000 eur). Finále hokejového turnaja sa bude dať sledovať od 450 do 1400 eur.

Fanúšikom sa odporúča zaregistrovať sa do januára 2025 na oficiálnej platforme a zúčastniť sa na žrebovaní, ktoré v prvej fáze pridelí časové intervaly na nákup olympijských vstupeniek. Registrácia je bezplatná a nevyžaduje povinný nákup. Zároveň poskytuje prístup k exkluzívnym informáciám a aktualizáciám prostredníctvom digitálnej komunity Fan26.

Tí, ktorí si zakúpia vstupenky do mája 2025, budú môcť využiť špeciálne ceny Early Bird na vybrané podujatia.

Všetky vstupenky na zimné olympijské a paralympijské hry Milano Cortina 2026 budú digitálne. Rovnako ako pri olympijských hrách v Paríži 2024, predaj bude prebiehať výlučne na jedinej centralizovanej digitálnej platforme, ktorá bude prístupná fanúšikom z celého sveta v rovnakom čase.

Vstupenky v balíčkoch pohostinnosti

Od novembra 2024 sa prostredníctvom špecializovaného systému spoločnosti On Location, ktorá oficiálne spolupracuje s Medzinárodným olympijským výborom, budú predávať aj špeciálne hospitality balíčky. Prostredníctvom nich majú záujemcovia garantované vstupenky a prístup do salónikov na športoviskách, plus si môžu takto zabezpečiť cestu, ubytovanie i ďalšie aktivity.

Vzhľadom na dlhoročné partnerstvo olympijského hnutia so spoločnosťou Visa je možné platiť len kartami VISA.

Organizátori upozorňujú, že nákup vstupeniek a hospitality balíčkov je oficiálny len prostredníctvom špeciálne vytvorených programov. Kúpou vstupeniek alebo balíkov pohostinnosti mimo oficiálnych kanálov sa kupujúci vystavujú riziku, že vstupenky alebo balíky nebudú dodané alebo ich organizačný výbor Miláno Cortina 2026 zruší.

Zimné olympijské hry Miláno Cortina 2026 sa budú konať od 6. do 22. februára 2026.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque