Šport a olympizmus
2 min. čítania

V Košiciach výstavná spomienka na Paríž

Nainštalovaná expozícia v Košiciach.
Foto
SOŠV

Reinštaláciu úspešnej výstavy Slovenského olympijského a športového múzea „Spomínam na Paríž, Tokio a Los Angeles (Jubilejné roky spoločných československých výprav na olympijských hrách) budú môcť návštevníci vidieť aj v Košiciach. Sprístupnená bude od 24. októbra 2024 do 15. februára 2025 v budove Slovenského technického múzea na Hlavnej ulici.  

K historickým predmetom pripomínajúcich olympijské hry z rokov 1924,1964 a 1984 vo vitrínach pribudli aj predmety z Hier XXXIII. olympiády 2024 v Paríži, či oficiálne oblečenie slovenskej olympijskej výpravy.

Výstava, ktorú si pred a počas Olympijského festivalu mohli pozrieť návštevníci stálej expozície Slovenského olympijského a športového múzea v Bratislave, je určená nielen pre fanúšikov športu, ale aj pre všetkých návštevníkov rôznych vekových kategórií.

,,Cieľom výstavy je na jednom mieste verejnosti sprístupniť zbierkové predmety, odkazujúce na olympijské úspechy a participáciu výprav spoločného štátu Čechov a Slovákov na olympijských hrách. Digitalizáciou zbierkových predmetov, fotografií a archívnych dokumentov participujúcich partnerov vznikla nová online platforma www.csdedicstvo.com.  Zaujímavou formou prispieva k jednoduchšej dostupnosti týchto artefaktov pre verejnosť,“ povedala kurátorka výstavy Zdenka Letenayová z SOŠV – Slovenského olympijského a športového múzea.

Foto
SOŠV
Projekt
Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque