Šport a olympizmus
2 min. čítania

Monika Šišková opäť uspela vo voľbách do komisie FIG

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Monika Šišková
Foto
SGF.sk

Monika Šišková bola na 85. kongrese Medzinárodnej gymnastickej federácie FIG zvolená do komisie gymnastiky pre všetkých. Prezidentom FIG naďalej zostal Morinari Watanabe. Japonec, ktorý oznámil aj kandidatúru na prezidenta Medzinárodného olympijského výboru, vo voľbách zdolal Farida Gajibova z Azerbajdžanu, ktorý je šéfom európskej gymnastiky. 

Bývalá členka výkonného výboru SOŠV a prezidenta Slovenskej gymnastickej federácie SGF Monika Šišková obhájila vo voľbách svoju pozíciu v komisii gymnastiky pre všetkých.

„Veľmi ma potešila podpora delegátov pri voľbách do komisie gymnastiky pre všetkých Medzinárodnej gymnastickej federácie. Toto bude moje šieste a zároveň posledné obdobie v pozícii členky komisie FIG. Moja púť v komisii bola veľmi inšpiratívna, tvorivá, plná nových podnetov a najmä obohacujúca. Hlavnou náplňou práce v komisii je podpora rozvoja gymnastiky pre všetkých vo svete, pomoc krajinám, ktoré začínajú s gymnastikou a budujú svoju štruktúru, činnosť, federáciu najmä vo forme vzdelávacích aktivít,“ uviedla pre web SGF Monika Šišková.

Komisia pripravuje aj Svetovú gymnaestrádu, ktorá je oslavou gymnastiky a na ktorej sa zúčastňuje vyše 20-tisíc ľudí. Najbližšia sa uskutoční v roku 2027 v Lisabone. Významným projektom aj je aj World Gym for Life Challenge a vydanie online knihy Worldwide expiriences o príkladoch dobrej praxe z činnosti rôznych krajín v oblasti gymnastiky pre všetkých.

„Svoje znovuzvolenie vnímam ako ocenenie mojej dlhoročnej práce v tejto oblasti, mojej angažovanosti a odbornosti, ktorú prostredníctvom vyššie uvedených aktivít odovzdávam ďalej. Samozrejme, je veľmi dôležité, aby Slovensko a Slovenská gymnastická federácia bola v súlade s medzinárodným hnutím aj v oblasti rozvoja gymnastických športov. Aby Slovensko rozvíjalo okrem súťažných aj nesúťažné formy, aby slovenské skupiny reprezentovali našu federáciu na medzinárodných podujatiach a zabezpečili sme tak rozvoj federácie, povedomia o gymnastike vo verejnosti a popularitu nášho krásneho športu,“ vyjadrila sa Monika Šišková po svojom zvolení.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque