Športové aktuality
2 min. čítania

7. deň ZOHM 2024: Lyžiari v osemfinálovej lotérii prehrali s Američanmi

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Zjazdoví lyžiari Veronika Šrobová a Andrej Barnáš skončili svoje účinkovanie v tímovej súťaži na IV. zimných olympijských hrách mládeže v kórejskom Kangwone už v osemfinále. Šrobová s Barnášom boli jediní Slováci, ktorí v piatok súťažili. Krasokorčuliar Adam Hagara, hokejový tím i bežci na lyžiach mali na programe na svojich športoviskách tréningy.

Slovensko v osemfinále tímovej súťaže zjazdových lyžiarov na zjazdovke v lyžiarskom stredisku Jeongseon High 1 ako desiaty nasadený tím narazilo na Američanov. Veronika Šrobová prehrala v modrej dráhe s Annikou Huntovou o 41 stotín sekundy. Andrej Barnáš potom v červenej dráhe vyhral nad Jevinom Palmquistom o 58 stotín sekundy.

Po prvých jazdách všetkých tímov bolo jasné, že červená dráha je o čosi rýchlejšia a výhodnejšia ako modrá. V druhom kole si lyžiari vymenili dráhy. Veronika Šrobová sa veľmi snažila získať druhý bod pre Slovensko, po chybe však na začiatku strednej pasáže spadla a do cieľa už prišla v pokojnom tempe. Andrej Barnáš v nevýhodnejšej modrej dráhe bojoval s podmienkami i so súperom, prišla však tiež na zlome na začiatku strednej pasáže chyba a musel svoju jazdu ukončiť. Slovensko prehralo s USA 1:3 a obsadilo konečné 14. miesto.

„Tímová súťaž je v týchto podmienkach tak trocha lotéria. Trate neboli rovnaké, aj keď po prvých jazdách ich jemne upravili. Už na štarte však nebol pre obe dráhy rovnaký sklon a aj na prvý pohľad bolo vidieť, že červená je o niečo rýchlejšia ako modrá. Podmienky však boli pre všetkých rovnaké,“ priznal po pretekoch Andrej Barnáš, pre ktorého to bola rovnako ako pre celý tím lyžiarov posledná súťaž na tohtoročných ZOH mládeže a už v sobotu odcestuje domov na Slovensko.

Veronika Šrobová v cieli tímovej súťaže na ZOH mládeže 2024.
Veronika Šrobová v cieli tímovej súťaže na ZOH mládeže 2024.
Foto
IOC/OIS/Jonathan Nackstrand

VÝSLEDKY – ZOH MLÁDEŽE 2024 – PIATOK 26. januára:

ZJ. LYŽOVANIE

Tímová súťaž: 1. Rakúsko, 2. Švédsko, 3. Fínsko, ... 14. Slovensko (Veronika Šrobová, Andrej Barnáš – osemfinále: Slovensko – USA 1:3)

paris

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV