Šport a olympizmus
2 min. čítania

Olympionici z Paríža môžu požiadať o grant Airbnb500

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth

Športovci z celého sveta vrátane Slovenska, ktorí sa predstavili na olympijských hrách v Paríži, môžu získať od partnera Medzinárodného olympijského výboru, spoločnosti Airbnb, cestovateľský grant vo výške 500 dolárov ako ocenenie za ich úsilie. Do programu Airbnb500 sa prihlasuje prostredníctvom platformy Athlete365.

Športovci, ktorí často cestujú a súťažia po celom svete, získajú možnosť oddýchnuť si, objavovať nové destinácie alebo pokračovať v tréningovom režime kdekoľvek na svete. Od spustenia programu Airbnb500 sa prostredníctvom tejto iniciatívy rozdelilo viac ako 4,6 milióna dolárov v kreditoch medzi vyše 9 200 športovcov zo 160 krajín.

Prihlášky na grant sú v systéme Athlete365, do ktorého sa môžu registrovať všetci olympionici, k dispozícii do 31. októbra 2024. Športovci môžu cestovný grant využiť na ubytovanie v sieti Airbnb. Platnosť grantu je 12 mesiacov od dátumu vydania.

Informácie o Airbnb500

Airbnb navyše chce podporiť športovcov, ktorí potrebujú dodatočnú finančnú pomoc. Ročne ponúka 1 000 športovcom cestovný grant vo výške 2 000 dolárov na tréning, kvalifikáciu a súvisiace cestovné náklady. Táto iniciatíva zdôrazňuje záväzok Airbnb a MOV podporovať športovcov nielen počas súťaží, ale aj v ich príprave na cestách. Viac informácií je v aplikácii Athlete365.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque