Športové aktuality
3 min. čítania

Aktuality z dejiska OH: Hlavná fanúšikovská zóna v Tokiu zostane prázdna

Foto
TASR/AP

Prinášame vám prehľad najnovších aktualít o olympijských hrách v Tokiu.

Hlavná fanúšikovská zóna v Tokiu zostane počas hier prázdna

Plánovaná hlavná fanúšikovská zóna v Tokiu zostane počas olympijských hier pre verejnosť zatvorená. Dôvodom sú aktuálne platné opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu, informovali vo štvrtok organizátori hier.

V Tokiu platí aj týždeň pred štartom OH núdzový stav vzhľadom na rastúci počet prípadov ochorenia Covid-19. Vo štvrtok zaznamenali 1308 pozitívnych testov, čo je najviac za uplynulého pol roka. Diváci preto nebudú mať prístup ani na športoviská. Hlavná fanúšikovská zóna na umelom ostrove Odaiba v Tokijskom zálive neďaleko dediny športovcov mala byť epicentrom olympijskej atmosféry pre návštevníkov počas hier. Informovala agentúra DPA.

RTVS v Tokiu prvýkrát zabezpečí kompletné vysielanie priamo z dejiska

Vysielanie RTVS z OH 2020 v Tokiu bude prvýkrát v histórii zabezpečené počas celého trvania olympiády priamo z dejiska najväčšej športovej udalosti roka. Z pohľadu technického a personálneho zabezpečenia ide o najväčší športový televízny projekt za posledné desaťročia, informovala RTVS prostredníctvom tlačovej správy.

Olympiáda bude aj súčasťou rozhlasového vysielania Rádia Slovensko a športoví fanúšikovia nájdu všetky dôležité informácie, vrátane priamych prenosov, aj na webe RTVS.

Brit Evans má koronavírus, v Tokiu bude absentovať

Britský tenista Daniel Evans príde po pozitívnom teste na koronavírus o účasť na olympijských hrách v Tokiu. Tridsaťjedenročný hráč o tom informoval na sociálnej sieti.

"Nebudem schopný včas sa pripraviť na OH v Tokiu. Je to pre mňa obrovské sklamanie. Momentálne som v izolácii podľa vládnych nariadení," napísal tenista, ktorý je aktuálne vo svetovom rebríčku najvyššie postaveným Britom na 28. mieste. Vo dvojhre mal vlasť reprezentovať spolu s úradujúcim olympijským víťazom Andym Murrayom, vo štvorhre mal byť jeho partner Neal Skupski. "Chcem zaželať veľa šťastia celému britskému tímu na OH. Už sa pozerám do budúcnosti, keď budem môcť byť opäť na kurte," dodal. Informovala agentúra AFP.

Keňa vyradila z nominácie dvoch bežcov

Z atletickej nominácie Kene na OH v Tokiu vypadli týždeň pred štartom hier dvaja bežci, pretože neabsolvovali predpísaný počet mimosúťažných dopingových testov. Na poslednú chvíľu sa tak do výpravy dostal majster sveta v behu na 1500 metrov Timothy Cheruiyot.

Víťaz pretekov na mítingoch Diamantovej ligy v Štokholme a Monaku a líder tohtoročných svetových tabuliek Cheruiyot pôvodne v olympijskej nominácii nefiguroval, keďže na domácej kvalifikácii obsadil až štvrtú priečku. V Tokiu bude jeden z hlavných ašpirantov na zlatú medailu. Vo výprave nahradí 18-ročného Kamaru Etianga, ktorý nesplnil podmienku absolvovania aspoň troch mimosúťažných dopingových testov v priebehu 10 mesiacov pred veľkým podujatím. Z rovnakého dôvodu nepôjde do Tokia ani prekážkar na 400 metrov Moitalel Mpoke Naadokila.

Zranená Kerberová zrušila účasť v Tokiu

Nemecká tenistka Angelique Kerberová nebude štartovať na OH 2020 v Tokiu. Strieborná medailistka z Ria de Janeiro 2016 bojuje so zranením stehna, ktoré utrpela na grandslamovom turnaji vo Wimbledone, kde skončila v semifinále.

"Bolo to neuveriteľne ťažké rozhodnutie. Moje telo nutne potrebuje oddych," citovala slová 33-ročnej hráčky agentúra DPA.
Trojnásobná grandslamová šampiónka plánovala v Tokiu nastúpiť vo dvojhre a s Alexandrom Zverevom aj v miešanej štvorhre.

Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque