Športové aktuality
2 min. čítania

Skvelá Laura Frličková sa v Banskej Bystrici zapísala do histórie slovenskej atletiky

Laura Frličková po triumfe na ME do 18 rokov v Banskej Bystrici.
Foto
SAZ/JÁN SÚKUP

Slovenská atlétka Laura Frličková získala zlatú medailu na majstrovstvách Európy do 18 rokov v behu na 100 m prekážok. Na šampionáte v Banskej Bystrici zabehla vo finále najrýchlejší čas 12,97 s. Na Štiavničkách sa darilo aj chodkyni Petre Kusej, v súťaži na 5000 m získala bronz v osobnom rekorde 23:49,22 min.

Frličková sa stala prvou slovenskou atletickou majsterkou Európy do 18 rokov v ére samostatnosti. Predtým získali bronzové medaily na tomto šampionáte nádejí Gabriela Gajanová (2016) na 800 m a Andrej Paulíny (2018) na 1500 m. Kusá pridala na Štiavničkach historicky tretí slovenský bronz. Zaujímavosťou je, že všetci medailisti z ME do 18 rokov sa pripravovali či pripravujú v Martine.

Frličková triumfovala vo finále 100 m prek. s náskokom 36 stotín pred Poľkou Zofiou Rojekovou (13,33). Do večerného finále postúpila po suverénnom výkone v semifinále, v ktorom obsadila taktiež prvú priečku s časom 13,18 s.

„Zatiaľ to ešte neviem spracovať, teším sa. Som šťastná za každého, kto ma prišiel podporiť. Nervozita bola väčšia pred semifinále, ale nejaká bola určite aj teraz. Neuveriteľný čas som dosiahla už v rozbehoch, teraz mi išlo o zlato,“ uviedla 17-ročná reprezentantka po pretekoch v prvom rozhovore pre RTVS. Na šampionáte na domácej pôde

Petra Kusá po zisku bronzu v chôdzi na 5000 m na ME do 18 rokov v Banskej Bystrici
Petra Kusá po zisku bronzu v chôdzi na 5000 m na ME do 18 rokov v Banskej Bystrici.
Foto
SAZ/JÁN SÚKUP

má Frličková skvelú formu, vo štvrtkovom rozbehu dosiahla nový európsky dorastenecký rekord 12,86 s.

Kusá prišla do cieľa pretekov na 5000 m v chôdzi na štvrtom mieste za Dunjou Eremičovou. Srbke však dodatočne uložili polminútovú penalizáciu, čo posunulo Slovenku na bronzovú priečku.

„Čakanie v cieli bolo náročné, no teraz, keď je to oficiálne, som neskutočne šťastná. Cením si každého, kto ma prišiel podporiť, bolo to úžasné,“ povedala Kusá pre RTVS.

Podujatia a športovci
Šport
Tagy

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque