Športové aktuality
4 min. čítania

Schmiedlová: na olympiáde sa viac povzbudzuje ako na iných turnajoch

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Anna Karolína Schmiedlová
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová vylepší svoje olympijské maximum z Ria de Janeiro 2016. Na antukových dvorcoch Rolanda Garrosa v Paríži postúpila po výhre nad Beatriz Haddadovou Maiovou 6:4, 6:4 už do osemfinále. V boji o štvrťfinále nastúpi proti finalistke posledných Roland Garros a Wimbledonu Jasmine Paoliniovej z Talianska.

Schmiedlová nenastupuje v Paríži v pozícii favoritky, Vo svetovom rebríčku jej patrí 70. pozícia. Jej pondelková súperka z Brazílie je aktuálna 22. renkingu a vlani bola v semifinále parížskeho grandslamu. Antuka je jej najobľúbenejší povrch.

„Ešte chvíľu potrvá, kým rozdýcham tento zápas s Haddadovou. Bol z každej stránky náročný. Hralo sa na menšom kurte, okolo bol dosť veľký hluk a aj diváci v hľadisku pri dvorci boli hluční. Na olympijských hrách sa všeobecne viac povzbudzuje ako na iných turnajoch a je veľmi náročné udržať sa v pokoji až do konca. Zdolala som hráčku, ktorá je na hrane Top20 rebríčka. Je to ďalší výborný výsledok,“ hodnotila Schmiedlová.

Anna Karolína Schmiedlová
Anna Karolína Schmiedlová
Foto
sošv/ANDREJ GALICA

V zápase jej príliš nevychádzalo prvé podanie, mala iba 54 % úspešnosť, v prvom sete dokonca len 47 %. Do oboch setov vstúpila so strateným servisom, rýchlo však dokázala urobiť rebrejk. Vo vyrovnanom zápase hrala presnejšie a v dlhých výmenách bola istejšia.

„S výkonom môžem byť spokojná. Možno som mala mať len lepší servis. Som rada, že return a údery boli bez väčších chýb. Darilo sa mi súperku rozbehávať a hrať agresívne. Som spokojná,“ pokračovala jediná slovenská tenisová olympionička v Paríži.

Z rytmu ju nevyviedlo ani to, že v druhom sete za stavu 3:5 si súperka zobrala dlhý čas na ošetrenie pľuzgiera na ruke a ani následne stratený servis. V ďalšom geme súperku rebrejkla a tešila sa z postupu do ďalšieho kola.

„Mám rada hrať v teplom počasí. Hrala som proti Brazílčanke a tá je na teplo tiež zvyknutá. Podarilo sa mi vyrovnať aj s veľkým teplom a páliacim slnkom,“ doplnila postreh.

V hľadisku povzbudzovali spolu s približne troma desiatkami Slovákov ženskú tenisovú jednotku aj prezident Peter Pellegrini a jej rodičia. Vytvorili výbornú atmosféru a prekričali aj veľkú skupinu Brazílčanov.

„Nevedela som o prítomnosti prezidenta. Až po zápase som si ho všimla a podala si s nim ruku. Počas duelu sa vždy snažím sústrediť na seba. Emócie si nepripúšťam a ani si nevšímam, kto ma povzbudzuje. Nechcem sa zbytočne nechať rozhádzať. Len som počula, že je v hľadisku veľa mojich fanúšikov. Na olympijských hrách sú to skutočne iné emócie ako na iných turnajoch. Som vďačná každému za podporu,“ uviedla olympijská osemfinalistka.

Anna Karolína Schmiedlová
Anna Karolína Schmiedlová
Foto
SOŠV/ANDREJ GALICA

V boji o štvrťfinále nastúpi proti Paoliniovej, s ktorou má bilanciu 2:6. Naposledy ju však na bratislavskom harde v rámci Pohára Billie-Jean Kingovej zdolala. „Poznám ju veľmi dobre, nastupujeme proti sebe pomerne často. Viem, čo na ňu platí. Nikdy nebola v takej forme ako tento rok. Na antuke ma s ňou nečaká ľahký zápas, ale dá sa s ňou hrať,“hovorila o svojej nadchádzajúcej súperke.

Osemfinále bude jej tretí duel za tri dni. S Taliankou sa stretne po 13.30 h v utorok na dvorci Suzanne Lenglenovej. Dôležitá v tomto dueli bude aj kondícia.

„Pre všetkých je olympijský turnaj náročný, na rozdiel od veľkých podujatí sa na ňom nehrá obdeň. Niektorí hrajú aj štvorhry. Dôležitá je preto aj regenerácia a oddych,“ dodala Anna Karolína Schmiedlová.

Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque