Šport a olympizmus
2 min. čítania

Budúca vláda by mala podľa väčšiny Slovákov dať viac peňazí do športu

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Foto
ENVATO

Viac ako tri štvrtiny Slovákov (77,4 percenta) si myslia, že budúca vláda by mala zvýšiť investície do športu zo štátneho rozpočtu. Vyplynulo to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Volebná encyklopédia spravodajskej televízie JOJ 24. Aj výsledky prieskumu naznačujú, že nová vláda by po voľbách mala venovať športu náležitú pozornosť.

Agentúra AKO oslovila v období od 24. do 28. júla 1000 respondentov, ktorí odpovedali na otázku: „Mala by budúca vláda zvýšiť investície do športu zo štátneho rozpočtu?“ Viac ako 46 % opýtaných odpovedalo, že vláda by mala určite navýšiť financie do športu, podľa ďalších takmer 31 % by vláda asi mala poskytnúť viac financií do sektora športu.

Prieskum a grafy prieskumu AKO pre JOJ 24

Len necelá pätina respondentov (18,3 %) si myslí, že vláda by nemala do športu dávať viac zo štátnych peňazí, úplne uistených o tomto tvrdení je necelých sedem percent opýtaných. Necelé 4 % oslovených otázku nevedelo posúdiť a 0,4 % nechcelo odpovedať.

Z výsledkov prieskumu vyplýva, že do skupiny nadpriemerne podporujúcej navýšenie financií zo štátneho rozpočtu na šport patria najmä najstarší opýtaní (66+), respondenti s najnižším vzdelaním, ľudia s trvalým bydliskom v Košickom, Prešovskom, Banskobystrickom, Trenčianskom kraji, voliči strán HLAS-SD, SMER-SD, SNS, SME RODINA, PS.

Ak chcete spoločne s ďalšími členmi športového hnutia vytvoriť tlak na budúcu vládu, aby sa zaoberala športom, pridajte svoj podpis k Deklarácii slovenského športu.

Deklarácia slovenského športu

p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque