Športové aktuality
2 min. čítania

Člen kanadskej výpravy sledoval dronom tréning futbalistiek N. Zélandu

Profile picture for user teraz.sk
Spravodajstvo
TERAZ.sk
Ilustračná fotka. Foto: TASR - Pavol Zachar
Paríž 24. júla (TASR) - Výprava Nového Zélandu podala sťažnosť na jednotku integrity Medzinárodného olympijského výboru (MOV) po tom, čo spozorovali dron patriaci zamestnancovi kanadského tímu, ktorý letel nad tréningom novozélandských futbalistiek v príprave na parížsku olympiádu.

Incident sa stal v pondelok počas tréningu v St. Etienne, informoval Novozélandský olympijský výbor (NZOC). "Členovia podporného tímu okamžite nahlásili incident polícii, čo viedlo k zadržaniu operátora dronu, ktorý bol identifikovaný ako člen podporného personálu širšieho kanadského ženského futbalového tímu," uviedol NZOC.

Nový Zéland požiadal Kanadu o úplné preskúmanie incidentu. "Kanadský tím sa ospravedlnil a vyšetruje okolnosti súvisiace s incidentom. NZOC a Novozélandský Futbal sa zaviazali presadzovať integritu a spravodlivosť počas olympijských hier a sú hlboko šokovaní a sklamaní z tohto incidentu, ku ktorému prišlo len tri dni predtým, ako sa majú oba tímy stretnúť vo svojom otváracom zápase na OH," píše sa v stanovisku NZOC.

Kanadský olympijský výbor (COC) uviedol, že bol informovaný o tom, že francúzske úrady zadržali neakreditovaného člena podporného tímu Kanadského Futbalu (Soccer Canada). "Kanadský olympijský výbor sa hlási k fair play a sme šokovaní a sklamaní. Srdečne sa ospravedlňujeme novozélandskému tímu, všetkým dotknutým hráčkam a NZOC," uviedol vo vyhlásení. Informovala agentúra dpa.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR
Podujatia a športovci

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque