Šport a olympizmus
Bratislava
1 min. čítania

Členovia správnej rady Fondu na podporu športu finančne prispeli do rezervného fondu SOŠV Pripravení pomáhať

Ilustračná fotografia.
Foto
TASR/Dušan Hein

Správna rada Fondu na podporu športu sa na svojom mimoriadnom 6. zasadnutí, ktoré prebiehalo cez videokonferenciu v stredu, oboznámila s aktuálnymi problémami slovenského športu spôsobenými globálnou pandemickou situáciou zapríčinenou šírením ochorenia COVID-19.

Správna rada Fondu na podporu športu konštatovala, že proces prijímania interných dokumentov fondu, ktoré sú nevyhnutným predpokladom na jeho sfunkčnenie a plnohodnotné spustenie podpornej činnosti fondu, má vysokú dynamiku. Členovia správnej rady zároveň deklarovali vôľu a pripravenosť fondu podieľať sa na riešení aktuálnej mimoriadnej situácie v športe v úzkej súčinnosti s vládou SR, Slovenským olympijským a športovým výborom a Slovenským paralympijskym výborom pri príprave a realizácii koordinovaných a cielených opatrení na zmiernenie dopadov prebiehajúcej krízy v oblasti športu a regenerácii celej spoločnosti prostredníctvom pozitívnych aspektov športu po skončení tejto krízy.

Správna rada sa tiež uzniesla na tom, že marcovými odmenami za svoju prácu jej členovia podporia rezervný fond "Pripravení pomáhať", ktorý na podporu najzraniteľnejších skupín v športe a spoločnosti zriadil Slovenský olympijský a športový výbor.

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque