Šport a olympizmus
2 min. čítania

Ikonické miesto v Paríži čaká na dynamické a na mládež zamerané športy

pp, olympics.com

Paríž čakajú na budúci rok v júli olympijské hry novej éry. V centre francúzskej metropoly na Place de la Concorde (Námestie svornosti), ikonickom námestí prepájajúcom Tuilerijské záhrady s Elyzejskými poľami vyrastie veľkolepý mestský park pre dynamické a na mládež zamerané olympijské športy – breaking, BMX freestyle, skejtbording a pouličný 3x3 basketbal. Okrem bojov o medaily sa na nmestí plánujú aj koncerty, výstavy a ukážky rôznych športov.

Športovcov a návštevníkov Place de la Concorde čaká veľkolepý zážitok priamo v centre mesta. Olympionici budú predvádzať svoje schopnosti na pozadí skvelej mestskej kulisy. Nebude chýbať ani nezabudnuteľná interakcia s fanúšikmi.

„Skejtbording je aj o tom, že jazdíte uprostred mesta. Teraz máme možnosť súťažiť priamo v Paríži. Mám veľkú túžbu kvalifikovať sa na olympijské hry, aby som mohla predviesť svoje umenie na Place de la Concorde,“ povedala podľa Olympics.com francúzska skejtbordistka Charlotte Hymová.

Plán rozloženia športovísk na Place de la Concorde
Plán rozloženia športovísk na Place de la Concorde.
Foto
PARIS 2024

Kúsok od mestského športového parku budú aj ďalšie športoviská. Pešou i verejnou dopravou sú z Concordu dostupné Marsove polia pod Eiffelovkou, Invalidovňa či Pont d’Iéna. Na všetkých týchto miestach vyrastú dočasné športoviská, ktoré po skončení olympijských hier presunú do iných miest a budú slúžiť tamojším klubom a komunitám.

Koncepcia mestského parku na olympijských hrách v Paríži sa osvedčila. Svedčí o tom aj predaj vstupeniek. Už po necelých dvoch hodinách neboli k dispozícii lístky na BMX freestyle a breaking.

Podujatia a športovci
p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Súvisiace

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque