Športové aktuality
2 min. čítania

Denisa Baránková má miestenku na Svetové hry 2025

Profile picture for user Pasuth
Peter
Pašuth
Denisa Baránková počas ME v terénnej lukostreľbe 2023.
Foto
Archery Europe

Lukostrelkyňa Denisa Baránková sa stala prvou individuálnou športovkyňou zo Slovenska, ktorá si vybojovala miestenku na budúcoročné Svetové hry v neolympijských športoch v čínskom Čcheng-tu. Už vlani si účasť vybojovali slovenské florbalistky.

Denisa Baránková postúpila na svetovom šampionáte v terénnej lukostreľbe v kanadskom Lac La Biche z 11. miesta v kvalifikácii olympijského luku do osemfinále, v ktorom prehrala  s Taliankou Chiarou Rebagliatiovou 82:94.

Vďaka postupu účastníčky olympijských hier 2020 v Tokiu a 2024 v Paríži medzi najlepšiu šestnástku bolo Slovensko v redukovanom rebríčku krajín, do ktorého sa započítavali výsledky len jednej lukostrelkyne, v najlepšej desiatke, ktorá si zabezpečila účasť v Čcheng-tu.

Svetové hry v neolympijských športoch sa v Číne uskutočnia na budúci rok od 7. do 17. augusta. Baránková už na tomto podujatí štartovala, v terénnej lukostreľbe sa predstavila pred dvoma rokmi v americkom Birminghame. Florbalistky si účasť v Čcheng-tu vybojovali vďaka 5. miestu na vlaňajších majstrovstvách sveta.

V Lac La Biche sa na svetovom šampionáte v terénnej lukostreľbe darí Danielovi Medveczkému. V kvalifikácii súťaže mužov do 21 rokov v olympijskom luku obsadil 4. miesto, vo štvrťfinále si poradil s Američanom Ashtonom Probusom 84:83, v semifinále s Čechom Richardom Krejčím 60:57 a prebojoval sa do finále.

Podujatia a športovci
Šport

Súvisiace

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri
Partneri MOV
Mediálni partneri
Dodávatelia
Partneri Maison Slovaque